Beeldbellen via WhatsApp in 4 stappen

WhatsApp is een gratis app die u kunt downloaden op uw mobiele telefoon waarmee u berichten, foto’s of video’s kunt versturen. Daarnaast kunt u ook (beeld)bellen via WhatsApp, een leuke manier om in contact te blijven met uw naasten. Hoe dat precies werkt leggen wij u hieronder uit:

1. WhatsApp downloaden 
Om WhatsApp te downloaden op uw mobiele telefoon zoekt u in de Google Play Store (Android) of in de Appstore (Apple) naar ”WhatsApp”.  Wanneer u op de app heeft geklikt ziet u een knop met  ”downloaden” of ”installeren”. Als u hier op klikt begint uw telefoon de app te downloaden.

 

2. WhatsApp installeren
Als u WhatsApp heeft gedownload kunt u de app openen op uw telefoon. U moet nu eenmalig de app installeren. Dit doet u door uw mobiele nummer in te voeren. U krijgt vervolgens een automatische SMS met een code waarmee u uw account bevestigd. De app is nu geïnstalleerd.

3. Gesprek starten
Als u WhatsApp opent kunt u een gesprek starten door te klikken op het schrijfsymbool rechtsboven of rechtsonder op uw scherm. U kunt nu een persoon selecteren uit uw contactenlijst om een gesprek mee te starten.

4. Beeldbellen
Als u een gesprek met iemand geopend heeft ziet u rechts boven in uw scherm twee symbolen: een videocamera en een telefoon. Wanneer u klikt op de videocamera begint u met beeldbellen. U ziet een groot scherm met daarop het beeld van de persoon die u belt en een klein scherm met daarop het beeld van uw eigen camera.

Gefeliciteerd, het is u gelukt om te beeldbellen!

Extra uitleg
Tijdens het beeldbellen ziet u onderaan uw scherm 4 knoppen. Verdwijnen de knoppen op het scherm? Tikt u dan één keer met uw vinger op het scherm, de knoppen komen nu weer tevoorschijn.

5.Gesprek beëindigen
Tijdens het beeldbellen ziet u onderaan uw scherm 4 knoppen. In het midden ziet u een rode knop met daarin een symbool van een telefoon, hiermee kunt u het gesprek beëindigen.

6. Camera draaien
Linksonder ziet u een knop met een camera met daarin pijltjes. Als u hierop klikt kunt u uw camera omdraaien (Bijvoorbeeld van uw camera aan de voorkant naar de camera aan de achterkant van uw telefoon).

7. Camera of microfoon aan/uit
Rechtsonder ziet u twee knoppen met een videocamera en een microfoon. Wanneer u op de videocamera klikt zal uw camera uit of aan gaan. Hetzelfde geldt voor de knop met de microfoon.

 

Over Senior Service
Senior Service biedt overal in Nederland ondersteuning, zowel thuis als in zorginstellingen. U kunt te allen tijde contact met ons opnemen voor meer informatie of een brochure aanvragen. Daarnaast vinden wij het ook altijd prettig om persoonlijk kennis met u te maken via een kennismakingsgesprek, zie hiervoor onze contactpagina.

Terug naar overzicht

Volg ons en praat mee over mantelzorg

Deel dit artikel met een bekende