Coördinator Yvonne Taks over haar regio Limburg

Foto van links naar rechts: Yvonne coördinator Limburg, Yvette coördinator Maastricht en omgeving.

 

Sinds de zomer van 2017 is Yvonne werkzaam als coördinator Limburg en vanwege de vele zorgvragen in deze regio is sinds december 2019 Yvette Ros – Luijnenburg gestart als coördinator Maastricht. Per februari zal deze regio tevens uitgebreid worden met nog een derde coördinator. Hoe is deze groei tot stand gekomen? Coördinator Yvonne doet hier haar verhaal.

Ontwikkelen
“En daar zit je dan ineens, te overdenken hoe het zo snel kan veranderen in je regio en hoe het allemaal tot stand is gekomen. Limburg is een provincie met relatief veel vergrijzing. Desondanks was het in het begin juist erg lastig om voeten aan de grond te krijgen. Men is niet gewend om buiten de paden te zoeken naar zorg of ondersteuning en voor velen is Senior Service hier nog onbekend, anders dan bijvoorbeeld de regio Arnhem waar veel verwijzers en particulieren zelf contact met ons opnemen wanneer er hulp nodig is. In Limburg is dit anders en heb ik mijn uiterste best gedaan de eerste jaren bekendheid te creëren bij zowel verwijzers, senioren als mantelzorgers.

 

Soms is men gebaat bij een vast ritme, vaste afspraken of per direct ondersteuning.”

 

Vrijwilligersorganisatie
Door onze televisiespotjes kwamen er toch geregeld een aantal nieuwsgierige mensen op ons af. Wat doet Senior Service precies? Binnen welke termijn kunnen we inzetten? Welke kosten zijn eraan verbonden? Dit zijn vragen die we geregeld krijgen. Verder dan het beantwoorden van deze vragen kwam ik vaak niet. “Er zijn toch vrijwilligersorganisaties die mij kunnen helpen?” kreeg ik dan vaak als reactie.

Vrijwilligersorganisaties zijn er zeker, en het werk dat men doet is fantastisch! Maar dat betekent niet dat dit ook voor iedere situaties de juiste oplossing is. Soms is men gebaat bij een vast ritme, vaste afspraken of per direct ondersteuning. Mede door de vergrijzing zijn dergelijke organisaties vaak aan de top van hetgeen zij kunnen bieden waardoor er wachtlijsten kunnen ontstaan. Dit heb ik destijds veelal uitgelegd, en dat is ook logisch. Ik zou hetzelfde hebben gevraagd ik op zoek was naar hulp. Daarom vind ik het belangrijk een eerlijk antwoord te geven en juist op zoek te gaan naar wat men nu precies nodig heeft.

 

Ik deed zo mijn best en het ging ontzettend langzaam.”

 

Limbörgs
Ongrijpbaar leek het om voet aan de wal te krijgen. Ik deed zo mijn best en het ging ontzettend langzaam. Maar dan blijkt dat het telkens uitleggen van ons verhaal en het uitdragen van de missie (senioren langer thuis kunnen laten wonen) toch blijft hangen. Zo kreeg ik een telefoontje van iemand die een jaar geleden wat informatie bij mij heeft opgevraagd, of ik toch niet een keer wilde langskomen om kennis te maken want het ging toch wel erg slecht met ma, had de dochter gezegd.  Toen ik eenmaal binnen was en in het dialect sprak voelde dat direct als vertrouwd. “Dat is er einne van ós” had mevrouw gezegd. Dat voelt zo fijn en is van groot belang wanneer je in iemands vertrouwde omgeving komt.

Senior Service op de kaart van Limburg
Hoe het komt dat mensen ons nu beter weten te vinden in Limburg? Het bieden van een vast gezicht en de mogelijkheid voor de cliënt om thuis hulp te krijgen op vaste momenten geeft veel rust en meer mogelijkheden voor de naaste familie. Vergeet ook onze medewerkers niet, door betrokken medewerkers kunnen wij de best mogelijke ondersteuning bieden, ook bij spoedaanvragen.

En dan komt het moment dat ik denk, dit lukt niet meer in mijn eentje, ik kan de hele regio niet meer alleen aan. Wie had dat 2 jaar geleden gedacht of kunnen dromen? Met twee nieuwe coördinatoren erbij kunnen we zeggen dat Limburg Senior Service heeft ontdekt!”


Over Senior Service
Senior Service biedt overal in Nederland ondersteuning, zowel thuis als in zorginstellingen. U kunt te allen tijde contact met ons opnemen voor meer informatie of een brochure aanvragen. Daarnaast vinden wij het ook altijd prettig om persoonlijk kennis met u te maken via een kennismakingsgesprek, zie hiervoor onze contactpagina.

 

Terug naar overzicht

Volg ons en praat mee over mantelzorg

Deel dit artikel met een bekende