Interview: Van thuishulp naar planner bij Senior Service

Door het groeiend aantal mensen die een persoonlijke thuishulp van Senior Service inschakelen, zijn wij niet alleen trots dat we meer mensen kunnen helpen. Het biedt namelijk ook kansen voor onze medewerkers. Lees hier het verhaal van Gijsbert-Jan die als thuishulp is begonnen bij Senior Service.

Je werkt nu 3 jaar voor Senior Service als thuishulp. Hoe ben je bij ons terechtgekomen?
Tijdens mijn werkzaamheden als vrijwilliger bij Buddyzorg Midden-Gelderland, werd ik begin 2016 gewezen op het bestaan van Senior Service. Na mij verdiept te hebben in de organisatie, kreeg ik er meer dan een warm en goed gevoel bij. Ik zou gekoppeld worden aan cliënten (dat wat ik al ruim zeven jaar bij Buddyzorg deed) en iets dat mij uitstekend beviel. Bij Senior Service kon ik daadwerkelijk een band met de cliënt gaan opbouwen voor langere periode, iets dat bij Buddyzorg niet kon, na ruim een jaar hield mijn buddy-schap daar telkens op. Ik ben ruim 45 jaar werkzaam geweest in de financiële sector en vond het daarom des te meer een uitdaging om juist eens heel iets anders te gaan doen. Ik heb vervolgens de telefoon gepakt en werd uitgenodigd om in een persoonlijk gesprek mijn motivatie te willen toelichten. Op 1 juni 2016 trad ik vervolgens in dienst bij Senior Service als thuishulp voor de regio Oosterbeek, Arnhem en Wageningen.

Af en toe een nacht door kunnen slapen kan echt een verschil maken om daarna weer de zware taak van mantelzorger te vervullen.”

Inmiddels ben je naast thuishulp ook werkzaam op kantoor Oosterbeek. Hoe ziet jouw week er gemiddeld bij Senior Service uit?
Er was een interne sollicitatieprocedure gestart en mijn huidige collega’s van kantoor tipte mij hierover. Zij vonden dat dit echt iets voor mij zou kunnen zijn. Ik had al eerder aangegeven, mocht er ooit een plaats vrijkomen op kantoor, ik dat graag zou willen invullen aangezien de sfeer altijd zo aangenaam was wanneer ik weer eens binnenwipte. Vervolgens ben ik aangenomen om de planning te ondersteunen. De vrijdag is mijn vaste dag op het hoofdkantoor in Oosterbeek, maar zodra één van mijn 4 collega’s een dag vrij wil, op vakantie gaat of ziek is, dan val ik in.
Dit komt gemiddeld uit op zo’n 15 à 20 uur per week inclusief mijn werkzaamheden als thuishulp.

Tijdens mijn sollicitatiegesprek had ik aangegeven dat ik, in uiterste noodzaak, het niet vervelend vond om binnen een straal van een kleine 100 kilometer ook werkzaam te zijn in andere regio’s. Dit was niet tegen dovemans oren gezegd, regelmatig werd ik gevraagd voor slaap- en waakdiensten buiten mijn regio om. Ik vind het erg mooi dat Senior Service ook deze diensten kan aanbieden en het geeft een goed gevoel om de mantelzorgers van onze cliënten de gelegenheid te geven om door onze nachtinzet even bij te kunnen tanken. Af en toe een nacht door kunnen slapen kan echt een verschil maken om daarna weer de zware taak van mantelzorger te vervullen.

Mijn werkzaamheden op kantoor Oosterbeek zijn ondersteuning geven bij de planning, hierbij zorg ik dat wanneer er een hulpvraag binnen komt, er naar een medewerker wordt gezocht en deze wordt ingepland in ons landelijke systeem.
Ik geef de medewerker de nodige informatie over wat precies de hulpvraag inhoudt en deel wat persoonlijke gegevens inzake de cliënt. Senior Service biedt een vast gezicht aan en er moet een goede klik zijn tussen cliënt en medewerker.
Er worden ook eenmalige verzoeken ingediend, bijvoorbeeld voor begeleid vervoer. Hiervoor zoeken wij dan eenmalig een geschikte medewerker die in het bezit is van een auto en die niet te ver weg woont van de cliënt.
Ook verwerk ik de telefonische aanvragen van brochures door cliënten en mantelzorgers. Aan de mensen die via onze website een brochure aanvragen versturen wij dagelijks de gevraagde documentatie. Senior Service heeft 19 regio’s met elk een eigen coördinator. Wanneer een coördinator ziek is of met vakantie gaat, neemt het kantoor Oosterbeek samen met de coördinator van de naastgelegen regio’s de werkzaamheden over, zodat wij het hele jaar door bereikbaar zijn voor onze cliënten.

Kun je jouw ervaring gebruiken in je werk als planner bij Senior Service?
Door de ervaringen in het veld heb ik een enorm scala opgebouwd aan situaties die zijn voorgevallen. Deze ervaringen zijn zeer kostbaar en kan ik goed gebruiken in mijn werk als planner. Tijdens de telefoongesprekken met zowel cliënten als medewerkers kan ik altijd refereren aan mijn werk als thuishulp zodat ik duidelijk en goed beslagen ten ijs overkom.
Men vindt het ook fijn om ervaringen te horen, in de zorg is iedere situatie anders en door mijn ervaring kan ik zo goed als altijd tot een goede oplossing voor de cliënt komen.

Het was duidelijk zichtbaar dat zij blij was dat ik haar had geholpen, dit zijn echt prachtige momenten tussen cliënt en thuishulp.”

Je werkt momenteel zelf ook nog als thuishulp. Welke dienst is naar jouw mening het meest waardevol is voor jouw cliënten?
Zoals ik al eerder vermeldde zijn de nachtdiensten uitermate waardevol, maar dit is dan eigenlijk meer voor de mantelzorgers van onze cliënten. Het zijn niet alleen onze diensten maar met name ook de betrokkenheid waarmee wij juist onze diensten zo mooi en compleet kunnen maken.

Zo was ik vorig jaar na een slaapdienst nog even met een dame in een rolstoel gaan wandelen voordat ik werd afgelost door een collega. Onderweg kreeg zij helaas een ‘ongelukje’ en eenmaal thuis gekomen vertelde zij mij wat haar onderweg was overkomen. Ondanks het feit dat ik hier niet eerder mee in aanraking was geweest wisten wij dit samen tot een goed einde te brengen. Het was duidelijk zichtbaar dat zij blij was dat ik haar had geholpen, dit zijn echt prachtige momenten tussen cliënt en thuishulp.

 

Over Senior Service
Een thuishulp van Senior Service biedt cliënten binnens- en buitenshuis extra ondersteuning. Door bijvoorbeeld met een cliënt boodschappen te doen of tijdens de nacht aanwezig te zijn. Door deze persoonlijke aandacht fleurt men vaak helemaal op en worden mantelzorgers ontlast. Bekijk hier onze vacatures en ga ook als thuishulp aan de slag.

 

Volg ons en praat mee over mantelzorg

done!

Ja, neem contact met mij op:

Deel dit artikel met een bekende