Nieuwjaarsbijeenkomst 2019 in een notendop

De nieuwjaarsbijeenkomst is weer achter de rug, elk jaar kijk ik hier erg naar uit. Dit jaar vond de bijeenkomst plaats in het prachtige Groene Hart van Nederland, Landgoed de Horst in Driebergen. De dagen ervoor was er veel sneeuw gevallen, dat maakte deze locatie en de dag zelf nog mooier en gezelliger. Tussen 12:30 uur en 13:00 uur kwamen alle collega’s binnen die werden ontvangen met een drankje en hapjes.

 

Gezondheid en beweging
Om 13:00 zijn we van start gegaan met het programma, dat dit jaar in het teken stond van ‘Gezondheid en Beweging’. Allereerst heeft onze host Gijsbert-Jan iedereen welkom geheten en volgde er een kort interview met Floris en Karin. Interessant vond ik het dat er een dialoog ontstond door de vragen die werden gesteld in plaats van een standaard welkomstintroductie, leuk bedacht!

Fitstop door Charly Green
Vervolgens zijn we verder gegaan met het thema ‘Gezondheid en Beweging’ door Saskia Ploeg en Marjanne Roel van Charly Green. De organisatie Charly Green staat voor het vitaliseren van organisaties en haar medewerkers. Na een zelfreflectie op papier te hebben gezet (Fitstop) en een aantal interessante feiten, vervolgden zij hun presentatie met een interactieve quiz. Tijdens deze quiz was het de bedoeling dat je de vragen actief beantwoordde door te blijven zitten wanneer het antwoord fout was of op te staan wanneer je dacht dat het antwoord juist was. Daarnaast zijn we bij het onderdeel beweging gezamenlijk ook echt gaan bewegen. Simpele oefeningen waarbij veel spiergroepen aan bod zijn gekomen, heerlijk zo bewegen met elkaar!

 

 

Workshop en pitches
Na de interactieve presentatie en onze bewegingssessie, zijn de dames van Charly Green begonnen aan hun workshop. De workshop had als doel om de ondersteuning die Senior Service biedt aan haar cliënten actiever aan te kleden. Hierbij zijn voornamelijk diensten als boodschappen doen, eten koken en naar buiten gaan aan bod gekomen. Hoe kunnen we op een verantwoorde manier ervoor zorgen dat onze eigen cliënten gezonder eten en meer bewegen? Creativiteit speelt hierbij de belangrijkste rol, want wat de één nog wel kan, kan de ander niet (meer). In de bijlage vind je alle ideeën plus de afbreukrisico’s van alle groepen nog eens op een rij. Zo kunnen we nog wat ideeën oprakelen en goede ideeën van elkaar in de praktijk brengen. Welk idee vond jij het leukste en ga je toepassen op jouw cliënt(en)?

 

 

Tot slot hebben we na de pitches, waarin alle ideeën werden gepresenteerd door medewerkers uit alle regio’s van het land, uiteraard weer gezellig met elkaar bij gekletst en heerlijk geborreld. Ik vond het een zeer geslaagde middag. Op naar een gezond en vitaal 2019 en tot volgend jaar!

 

Bijlagen:

Presentatie Charly Green > Open

Overzicht Posters Nieuwjaarsbijeenkomst > Open

Bekijk hier alle foto’s van de nieuwjaarsbijeenkomst 2019 > Open

 

Volg ons en praat mee over mantelzorg

Deel dit artikel met een bekende