Thuishulp van Senior Service: Een maatschappelijk beroep van nu en de toekomst.

In een oproep eind 2018 pleitte de landelijke vereniging MantelzorgNL om andere termen te gebruiken om particuliere diensten voor mantelzorgers en senioren te omschrijven. Senior Service biedt al sinds 1995 extra hulp aan in de thuissituatie van senioren en mantelzorgers. Sinds de start van de participatiemaatschappij en een groeiende populatie senioren, is de behoefte aan structurele hulp alleen maar toegenomen. Met onze ervaring weten we inmiddels ook beter hoe de gemiddelde Nederlander onze diensten omschrijft. Ook wij willen verwarring voorkomen en spreken daarom vanaf nu over een ‘thuishulp’.

Thuishulp van Senior Service
De voorspelling is dat in 2040 1,5 miljoen Nederlanders 80 jaar en ouder zijn. Zonder structurele extra ondersteuning wordt het voor mantelzorgers onmogelijk om de volledige zorg en aandacht voor een naaste te dragen. Een professionele thuishulp van Senior Service is een persoon die extra – niet-medische zorg – biedt voor senioren, de familie en mantelzorgers. De belangrijkste functie van een thuishulp is dat een cliënt langer vitaal in zijn of haar eigen omgeving kan blijven wonen. Voor mantelzorgers betekent onze thuishulp meer rust in de familie, een naaste die goed blijft eten en regelmatig buiten komt. Een thuishulp is een maatschappelijk beroep van nu en de toekomst.

Lichamelijke achteruitgang, eenzaamheid en een valpartij kunnen deels voorkomen worden met regelmatige persoonlijke aandacht.”

Preventie
Senior Service richt zich vooral op de preventie van schrijnende situaties. Lichamelijke achteruitgang, eenzaamheid en een valpartij kunnen deels voorkomen worden met regelmatige persoonlijke aandacht. Veel te vaak horen we nu nog dat iemand gevallen is en er een ziekenhuisopname volgt met een lange kostbare revalidatie. Wij geloven dat naast een cursus valpreventie, voldoende beweging en bijvoorbeeld de  uitnodiging om voor een wandeling naar buiten te gaan, het verschil maken. Dit wil niet zeggen dat een thuishulp een val kan voorkomen, maar hij of zij kan er wel voor zorgen dat een cliënt weer zelfverzekerder op twee benen staat en de thuissituatie zo is ingericht dat de kans op een val minder is. We hebben het dan nog niet eens over het belang van goed eten en hoe mensen zowel geestelijk als lichamelijk opknappen als er meer persoonlijke aandacht is.

Symptoombestrijding
We moeten stoppen met symptoombestrijding en investeren in preventie. Senior Service roept de overheid en gemeenten op om langer zelfstandig wonen voor iedereen mogelijk te maken door er op tijd bij te zijn. Een regelmatig bezoek in een eerder stadium houdt de Nederlander op leeftijd langer vitaal en voorkomt schrijnende en zeer kostbare situaties. Ook blijft het zo voor mantelzorgers mogelijk om een gezin, baan en vrijetijdsbesteding te combineren met mantelzorg. Samen maken we het mogelijk.

Meer over onze samenwerkingen lezen? De Thuiszorgassistent helpt een thuiszorgverpleegkundige met persoonlijke verzorging en aanvullende ondersteuning en in verzorgingshuizen verbetert Senior Service het welzijn van bewoners met persoonlijke aandacht.

 

Volg ons en praat mee over mantelzorg

done!

Ja, neem contact met mij op:

Deel dit artikel met een bekende