Top 10 uitjes tijdens de feestdagen

De feestdagen staan alweer bijna voor de deur. Hét moment om er weer eens lekker op uit te trekken, samen of alleen. Heeft u even geen inspiratie? Geen zorgen, wij hebben 10 verschillende winterse uitjes voor u op een rij gezet. Weet u al wat u gaat doen deze feestdagen?

1. Kerstmarkt
Lichtjes, glühwein, kerstversiering en overal lekker eten. Wat is er gezelliger dan het bezoeken van een kerstmarkt zo rond de feestdagen? U hoeft geen fan te zijn van kerst om een kerstmarkt te bezoeken. De goede sfeer, muziek, verschillende kraampjes en lekkernijen maken de kerstmarkt voor iedere bezoeker een feestje. Tijdens de feestdagen zijn er door heel Nederland verschillende kerstmarkten. Bezoek er één bij u in de buurt of maak een uitstapje naar een andere stad.

2. Winterwandeling
Trekt u die mutsen en sjalen maar uit de kast en strik uw wandelschoenen goed vast; tijd voor een echte winterwandeling! Lekker er op uit de natuur in en genieten van de frisse najaarswind door uw haren. Het hoeft niks te kosten maar wat een genot. En voor de echte natuurliefhebbers kunt u tijdens de wandeling natuurlijk op zoek naar de winterbloeiers. Kunt u ze allemaal vinden?

3. Theater of musea
Bezoekt u deze feestdagen eens een theatervoorstelling of een museum. Voor de doeners, denkers en dromers zijn er diverse musea die u kunt bezoeken. Bekijk het gehele overzicht van musea in Nederland en vind er één die bij u past. Heeft u even zin om achterover te leunen en meegenomen te worden in een spannend, ontroerend of juist grappig verhaal? Gaat u dan eens naar een theatervoorstelling of musical, leuk voor jong én oud.

4. Kerstcircus
Heeft u zin om deze feestdagen eens uit te pakken en bent u opzoek naar een heus kerstspektakel? Wat dacht u dan van het kerstcircus! Bijzondere acts, schitterende kostuums en verbazingwekkende taferelen. Laat u verassen en entertainen. Door het gehele land zijn er verschillende kerst- en wintercircussen te bezoeken. Bekijk het overzicht voor een circus bij u in de buurt.

5. Lichtjesfestival
Dit jaar vind de 8e editie van het Amsterdam Light Festival plaats. Tijdens deze 53 dagen durende tentoonstelling kunt u zeker 20 lichtkunstwerken en 5 stadsverhalen bezichtigen in de stad Amsterdam. Daarnaast zullen er ook verschillende activiteiten zijn. Via de wandelroute loopt u langs alle bijzondere verlichte kunstwerken maar u kunt deze ook vanaf het water bewonderen. Zo kunt u op eigen gelegenheid de route varen of gebruik maken van een tour.

6. Ijsbaan
Tijdens de winter beginnen bij veel mensen de schaatskriebels alweer boven te komen. Tijd om die schaatsen weer van zolder te halen. Maar als de elfstedentocht voor u nog te hoog gegrepen is kunt u natuurlijk altijd terecht bij de lokale schaatsbaan. Met de oer-Hollandse ”Koek & Zopie” kraam langs de baan en een warme chocomel in uw handen is dit koude uitje ieder jaar weer een succes.

7. Ijsbeeldenfestival
Liever niet op het ijs maar ernaast? Dan is het ijsbeeldenfestival in Zwolle wellicht iets voor u! Met ruim 275.000 kilo aan ijs en 275.000 kilo sneeuw gaan de beste ijskunstenaars ter wereld aan de slag. Het resultaat? Een ijskoude wereld met de meest bijzondere ijs-en sneeuwsculpturen tot wel 6 meter hoog!  Kleedt u zich voor uw bezoek wel even warm aan?

8. Kerststal Sint-Jan
Het kerstverhaal van dichtbij beleven? Dat kan in de kerststal in de Sint-Janskathedraal in Den Bosch. Jaarlijks komen bezoekers vanuit het hele land naar de kathedraal om zich te laten verbazen en inspireren over het meer dan 2000 jaar oude verhaal van de geboorte van Jezus.

9. Kerstplaza
Decennia lang vindt de grootste overdekte winterkermis van Nederland plaats tijdens de kerstplaza in Groningen. Maar hier valt veel meer te beleven dan alleen maar kermisattracties. Zo zijn er ook verschillende artiesten aanwezig, kunt u snuffelen tussen de sfeervolle kerstspullen en kleding én zijn er een hoop lekkernijen te vinden. Kortom, voor een ieder wat wils.

10. Fakkeltocht 
Jaarlijks vindt op 24 december (kerstavond) de fakkeltocht plaats in Eindhoven. Deze bijzondere tocht, die al sinds 1992 wordt gelopen, staat in het teken van vrede, vrijheid en verdraagzaamheid. Een bijzondere manier om in saamhorigheid de feestdagen in te gaan.

Samen eropuit?
Wilt u tijdens de feestdagen de festiviteiten bij u in de buurt niet missen? Schakel dan ook voor buitenshuis een vaste of tijdelijke thuishulp in voor een gezellige middag buiten de deur!

Over persoonlijke begeleiding en een thuishulp van Senior Service
Een vaste thuishulp van Senior Service biedt cliënten binnens- én buitenshuis extra ondersteuning en persoonlijke aandacht, bijvoorbeeld naar een winters uitje buiten de deur of extra hulp in en om het huis. Zo is de drempel om naar buiten te gaan lager en zorgen we er samen voor dat een cliënt langer vitaal blijft. Heeft u specifieke vragen over bepaalde diensten? Neem dan gerust contact met ons op via 0800 – 1969 . Voor meer informatie kunt u ook
een brochure of direct een kennismakingsgesprek aanvragen. Onze cliëntenadviseur neemt dan spoedig contact met u op.

Terug naar overzicht

Volg ons en praat mee over mantelzorg

Deel dit artikel met een bekende