Veel gestelde vragen

Brochure aanvragen

Zijn de tarieven wel betaalbaar voor iedereen?

Ja dat zijn ze, en dan bedoelen wij voor iedereen die niet zonder ondersteuning kan. Als u een indicatie heeft gekregen voor onze dienstverlening, dan kunt u een PGB aanvragen. Hiermee kunt u ons betalen. Sterker nog: vanwege ons tarief is het in de praktijk zo dat u meer uren voor hetzelfde geld krijgt, omdat PGB’s vaak zijn gebaseerd op uurtarieven van rond de € 40,-. Indien u naar aanleiding van uw inkomen een eigen bijdrage moet betalen voor uw PGB, dan kunt u ons voor de resterende uren uit eigen middelen inzetten. Dankzij uw indicatie hoeven wij over deze uren geen BTW te rekenen. Tenslotte kunt u ons ook inzetten als u geen indicatie of PGB krijgt, u betaalt ons dan particulier. Senior Service is er dus ook voor de mensen met een kleine portemonnee. U leest hier meer over het PGB. Als u hier klikt gaat u naar onze eigen stappen pagina over het PGB.

Ik ken organisaties die nog veel minder per uur vragen. Hoe kan dit?

Dat klopt, er zijn collega-bedrijven op de markt die minder vragen dan Senior Service. Deze organisaties werken met freelancers of via constructies als de witte werkster. Senior Service kiest hier niet voor. Wij willen u continuïteit bieden. De medewerkers zijn bij ons in dienst, wij kennen ze persoonlijk. Zij hebben een Verklaring omtrent Gedrag en vallen onder onze verzekeringen. Daarnaast mag een freelance-organisatie slechts bemiddelen van de overheid. Na de ‘match’ ontvangt u vervolgens geen advies en begeleiding meer. Bij Senior Service is uw coördinator voortdurend bereikbaar voor advies en begeleiding. Dat is altijd kosteloos. Tenslotte mag een free lancer niet één opdrachtgever hebben, dus wanneer de zorg intensiever wordt krijgt u meerdere gezichten. Bij Senior Service houdt u altijd uw eigen gezicht.

Is Senior Service ook een taxibedrijf?

Nee, dat zijn wij niet. Bij vervoer gaat het bij ons als eerste om de begeleiding rondom dit vervoer. Uw vaste mantelzorger die u van huis in de auto helpt en bij het ziekenhuis er weer uit helpt. Het vervoermiddel, vaak een auto van de mantelzorger of een andere oplossing vanuit Senior Service, komt daarna pas. U kunt het zo zien: de taxi zet u voor de entree af en daarna moet u alles zelf doen. Een medewerker van Senior Service brengt u voor de entree, stapt samen met u uit, gaat samen met u naar binnen en ondersteunt u ook tijdens de afspraak.

Is Senior Service alleen voor senioren?

Nee zeker niet. Natuurlijk zijn de meeste cliënten van ons senior. Maar we mogen ook mensen van middelbare leeftijd of met een handicap ondersteunen. Denkt u ook aan iemand die na een ongeluk onder begeleiding weer naar buiten wil gaan. Eigenlijk kunnen we een rol spelen in alle mantelzorg situaties. En ook in deze situaties kunnen we vaak worden vergoed vanuit het PGB.

Heeft u nog meer vragen? Neem dan contact met ons op.

Wat onze cliënten over ons vertellen

"Mijn moeder was in Slingerbosch en daar is middels Senior Service Dick twee keer per week geweest - de fit was ..."

Beoordeling: 10,0

Bart uit München

"mijn eerste ervaring was heel prettig "

Beoordeling: 8,0

Martien uit Veldhoven

"Zaken zijn goed georganiseerd. Netjes een factuur per mail. Wij zijn ontzettend blij met Floor! De kosten zijn ..."

Beoordeling: 7,0

Yemi uit Amsterdam

Onze regio's

Senior Service heeft een landelijke dekking, maar is u graag heel lokaal van dienst.

Bel mij terug

Wilt u door Senior Service gebeld worden? Wij staan u graag te woord!

Gratis brochure

Wij sturen u graag kosteloos onze brochure toe.

Volg ons en praat mee over mantelzorg