Top 10 tips om te ontspannen voor mantelzorgers

In onze samenleving wordt er veel van mantelzorgers gevraagd, maar hoe komt u als mantelzorger nou eigenlijk toe aan een moment van rust en ontspanning? Want naast al de goede zorg die u geeft en liefde die u heeft voor uw naaste, moet er natuurlijk ook ruimte zijn voor uzelf. Ontspanning heeft iedereen nodig. Het zorgt ervoor dat u mentaal en fysiek even tot rust komt. Lees nu de top 10 tips van Senior Service om te ontspannen voor mantelzorgers:

10. Een wandeling in het park of aan zee
Zomer of winter, een wandeling is altijd heerlijk.  Het hoeft niets te kosten, maar wat een genot. Wandelen kan bij u in de buurt maar u kunt ook kiezen voor het park of het strand. Zo bent u er toch even uit.

9. Avondje ontsnapping
Een avondje naar een spannende film in de bios of even helemaal wegzakken in een inspirerend boek. Even ontsnappen uit de dagelijkse sleur en de drukte van alledag. Pure ontspanning!

8. Een ontspannende fietstocht
Een dagje lekker de heide op of fietsen naar het strand of in de bossen. Neem een lekker picknickmandje mee en geniet van de frisse buitenlucht.

7. Een oude hobby oppakken
Wat dacht u van het oppakken van een oude hobby of juist iets nieuws proberen. Een hobby is het moment om even helemaal de gedachten te kunnen verzetten en om in sommige gevallen ook te werken aan uw sociale contacten.

6. Dagje shoppen
Even een dagje het verstand op nul. Lekker de stad in en op zoek naar een nieuwe outfit, daarna een terrasje pakken.

5. Yoga
Terug naar de innerlijke rust en ontspanningstechnieken. Op zoveel plekken zijn er mogelijkheden om deel te nemen aan een yogaklas of volg eens een workshop en gebruik de technieken op elke willekeurige plek of tijdstip. Back to Basic. Een nieuwe hobby?

4. Koken/Bakken
Trek in een lekker diner, heerlijke taart of cupcake? Lekker kokkerellen, even de focus op wat anders en daarna gezamenlijk alles oppeuzelen. Wat een genot is dat!

3. Bijkletsen met vrienden of vrienden
Kom met wat vrienden samen buitenshuis om zo weer eens even lekker bij te kletsen. Gewoon praten over de koetjes en kalfjes even de boel de boel laten. Ontspanning ten top!

2. Dagje wellness
Na een drukke dag of nacht even ‘Me-time’. Laat u heerlijk verwennen in een van de wellnesscenters bij u in de buurt. Mogelijkheden te over en voor ieder wat wils. Wat dacht u van een heerlijke massage of een aromatherapie?

1. Weekendje weg of een mantelzorgvrije vakantie
De nummer 1 van deze top 10 is uiteraard een weekend weg of een mantelzorgvrije vakantie. Pak uw koffers en ga er op uit! Door minimaal één keer per jaar even helemaal vrij te zijn, blijft mantelzorg draaglijk en zorgt u ervoor dat u niet overbelast raakt.

Heeft u extra ontspanningstips voor mantelzorgers? Laat het ons weten via media@seniorservice.nl.

 

Over ontspanning en een tijdelijke thuishulp van Senior Service
Een thuishulp van Senior Service biedt mantelzorgers de mogelijkheid om tijdelijk hun mantelzorgtaken over te dragen. Zo kan de mantelzorger even op adem komen en is de zorg rond een naaste goed geregeld in eigen huis. Dit is al mogelijk voor enkele uren, maar bijvoorbeeld ook als extra back-up tijdens de vakantie van een mantelzorger. Ook deze zomer weer staan onze medewerkers paraat om cliënten te ondersteunen in afwezigheid van de mantelzorger. Vraag nu een brochure aan voor meer informatie of neem telefonisch contact met ons op.

 

Terug naar overzicht

Volg ons en praat mee over mantelzorg

Deel dit artikel met een bekende