Landelijke vrijwilligersactie: (Beeld)bellen met Senior Service en bewoners verpleeghuizen.

 

Om eenzaamheid in verpleeghuizen tijdens de coronacrisis tegen te gaan heeft Senior Service al haar 800 medewerkers opgeroepen om vrijwillig mee te doen aan een landelijke actie. Samen bellen of beeldbellen we met ouderen in verpleeghuizen door heel Nederland. De aanmeldingen van onze medewerkers stromen binnen. Senior Service is nu op zoek naar verpleeghuizen die extra aandacht en contact willen voor bewoners.

Hoe gaat het in zijn werk?

  1. Elk verpleeghuis kan zich aanmelden via het aanmeldformulier op de actiepagina: Klik hier om aan te melden.
  2. Er wordt contact met u opgenomen om de actie door te nemen, zoals: het aantal bewoners dat gebeld wil worden, hun namen en hoe zij te bereiken zijn. Dit kan via een centraal telefoonnummer van uw locatie of een direct 06-nummer voor bewoners die willen beeldbellen.
  3. Elke bewoner wordt gekoppeld aan een vaste vrijwillige medewerker. Wij vragen al onze medewerkers om minimaal één keer per week contact te hebben. Meer mag altijd, dit laten we over aan hen en uw bewoner.
  4. Senior Service wil zo snel mogelijk met de actie van start gaan. Medewerkers uit alle hoeken van het land hebben zich al aangemeld als vrijwilliger. Wij zien uit naar de aanmeldingen van verpleeghuizen.

* Gegevens van verpleeghuizen worden uitsluitend gebruikt om contact te houden gedurende de actie en wordt in geen enkele vorm gebruikt voor acquisitie. Deze vrijwillige actie loopt zolang de verpleeghuizen in Nederland gesloten zijn voor regulier bezoek.

** Eventuele namen en contactgegevens van bewoners worden tijdens de actie uitsluitend gebruikt om te bellen of beeldbellen met uw bewoner(s). Na de actie worden deze gegevens direct verwijderd.

Samen maken we het mogelijk, ook in de crisis.

Terug naar overzicht

Volg ons en praat mee over mantelzorg

Deel dit artikel met een bekende