Boodschappenhulp: 4 manieren om uw boodschappen in huis te halen.

Boodschappen doen is voor de één een dagelijkse festiviteit, maar voor de ander telkens een ware beproeving. Ook kan het zo zijn dat u helemaal niet (meer) in de mogelijkheid bent zelf uw boodschappen te halen. Toch heeft iedereen dagelijks of wekelijks boodschappen nodig. Tegenwoordig zijn er gelukkig diverse oplossingen waarvan men gebruik kan maken om toch aan verse producten uit de supermarkt te kunnen komen. Hoe haalt u de boodschappen in huis?

1. Zelf boodschappen doen
Veel mensen vinden het heerlijk om zelf hun boodschappen in huis te halen. Doordat u de deur uitgaat, betekent dit ook een rondje wandelen of fietsen. Dat is niet alleen goed voor uw gezondheid, maar het is ook gezellig wanneer u bekenden tegenkomt en even een praatje maakt. Tot slot drinkt men vaak een kopje koffie ergens in het winkelcentrum. Overigens bieden senior-vriendelijke supermarkten nu zelfs een gratis kopje koffie aan in een speciaal ingerichte koffiehoek.

2. Boodschappenservice
Met name grote supermarktketens bieden een zogenaamde boodschappenservice aan. Met deze dienst kunt u de boodschappen tot aan de voordeur of tot in de keuken laten bezorgen. U hoeft de bestelde producten alleen nog maar op te bergen, een oplossing voor velen. Bijvoorbeeld wanneer het weer te slecht is om naar buiten te gaan of als u vanwege een handicap minder mobiel bent.

De boodschappen die u thuis bezorgd wilt hebben kunt u via internet bestellen. Bijvoorbeeld via de website van een supermarkt of een zogenoemde app op uw iPad/tablet of telefoon. In de grote steden zijn er nu zelfs online supermarkten zoals Picnic, die gratis uw boodschappen afleveren. Let wel goed op de voorwaarden en kies voor een dienst die aansluit bij uw persoonlijke behoeften.

3. Afhaalpunt
Niet iedereen vindt het een feest om zelf de boodschappen in de winkel bij elkaar te zoeken en de kar door de winkel te duwen. Ook voor deze groep mensen is er een oplossing: het afhaalpunt van de supermarkt. Wanneer u hiervan gebruik maakt worden uw boodschappen verzameld in een doos of krat en kunt u deze zo meenemen. U hoeft alleen de boodschappen thuis nog op te bergen en u bent klaar. De boodschappen stelt u van tevoren zelf samen en vaak krijgt u bij het afhalen ook nog leuke uitprobeersels mee.

Gezellig samen op pad, het zware werk aan de thuishulp overlaten en tot slot een kopje koffie drinken op uw favoriete plek.”

4. Boodschappenhulp van Senior Service
Zoals u kunt lezen zijn er vandaag de dag voldoende opties om uit te kiezen. Laat u de boodschappen thuisbezorgen, haalt u deze op bij een afhaalpunt of doet u dit het liefste zelf? Wanneer u graag zelf de boodschappen doet, maar u hier wat hulp bij kunt gebruiken, kunt u een beroep doen op een thuishulp van Senior Service. Veel cliënten schakelen onze hulp niet alleen voor de boodschappen in, maar beschouwen deze tijd echt als een middagje buiten de deur. Combineren is mogelijk. Uw vaste thuishulp komt u op een afgesproken dag en tijdstip ophalen om samen boodschappen te doen. Gezellig samen op pad, het zware werk aan de thuishulp overlaten en tot slot een kopje koffie drinken op uw favoriete plek. Eenmaal thuisgekomen zorgt onze thuishulp dat de boodschappen worden uitgepakt. Heeft u nog een wasje dat opgehangen moet worden? Ook dat doet onze thuishulp graag voor u. Boodschappen doen, samen koken en eten is ook een veelvoorkomende combinatie.

Van welke optie maakt u het liefste gebruik?

 

Over Senior Service
Een thuishulp van Senior Service biedt senioren en mantelzorgers binnens- en buitenshuis extra ondersteuning. Bijvoorbeeld met de boodschappen doen of begeleid vervoer naar een afspraak in het ziekenhuis. Vraag nu een brochure aan voor meer informatie of neem telefonisch contact met ons op.

Terug naar overzicht

Volg ons en praat mee over mantelzorg

Deel dit artikel met een bekende