De blauwe kant van ons verhaal: uw belastingaftrek.

extragezinshulp

De blauwe envelop

Onlangs heeft Senior Service contact opgenomen met verschillende cliënten en families om te praten over belastingaftrek. In de praktijk blijkt dat niet iedereen onze diensten opgeeft bij de aangifte inkomstenbelasting. Juist terwijl dit de kosten aanzienlijk kan verminderen. Na dit contact zijn er cliënten geweest die duizenden euro’s zullen terugkrijgen van de Belastingdienst. Aangiftes kunnen namelijk tot vijf jaar terug worden aangepast.

Mantelzorger mevrouw Smits:

“Ik heb er ooit iets over gehoord, maar eigenlijk nooit echt in verdiept. Onze thuishulp Thea komt sinds vorig jaar drie keer in de week langs om bij mijn man te blijven. Mijn man is dementerend en ik kan hem niet meer alleen thuis laten. We hebben geprobeerd dat hij naar de dagopvang ging, maar dat wilde hij absoluut niet. Mijn zoon is achter de belasting aan gegaan en nu blijkt dat ik ruim 300 euro per maand terug kan krijgen. Wie had dat gedacht?”

Een goede vergelijking met deze situatie is de hypotheekrenteaftrek. Alleen laat vrijwel niemand dit geld liggen, de aftrek van extra gezinshulp helaas nog wel. Voor onze bestaande cliënten betekent dit dat zij voor hetzelfde geld vaker ondersteuning kunnen krijgen.

koken en vers eten

Wat betekent dit voor mij?

De diensten van Senior Service zijn aftrekbaar van uw inkomstenbelasting over bijvoorbeeld uw pensioen. Let op, u betaalt geen inkomstenbelasting over uw AOW. Bij de aangifte geeft u jaarlijks het totaalbedrag op van onze facturen. Dit kan onder het kopje ‘Zorgkosten– Extra gezinshulp’. Naargelang de belastingschijf waar u invalt ziet u in onderstaand schema een indicatie wat uw werkelijke kosten zullen worden, nadat u gebruik heeft gemaakt van de aftrekpost. In de eerste schijf dienen de kosten wel hoger te zijn dan 1% van het drempelinkomen.

Dit schema is van toepassing als de cliënt vóór 1946 is geboren.

Ik kan deze kosten onmogelijk elk jaar voorschieten. Wat nu?

Dit is niet nodig. U kunt in plaats van een jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting ook via een voorlopige aanslag maandelijks een bedrag terugkrijgen. Op deze pagina van de belastingdienst kunt u de aftrekpost extra gezinshulp verder nalezen. Wij adviseren u altijd een adviseur te laten meekijken met uw aangifte.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over belastingaftrek en onze werkelijke kosten? Neem dan een kijkje op de pagina ‘Belastingaftrek’ voor meer uitleg of maak gebruik van onze handige rekentool. Hiermee rekent u direct uit wat u terug kunt krijgen van de Belastingdienst.

U kunt ook eerst een brochure of een bel-mij-terug verzoek aanvragen. Wij staan u graag te woord.

 

763

Over Senior Service

Senior Service wil ouder worden in Nederland veranderen. In onze huidige participatiemaatschappij wordt er steeds meer van de burger gevraagd. Dit geldt onder andere voor de zorg voor familie, vrienden en zelfs buren. Voor veel mensen blijkt dit niet makkelijk te zijn. Senior Service ondersteunt door heel Nederland mantelzorgers en hun naasten om dit dragelijk te maken. Het kostenplaatje is vaak een obstakel om Senior Service in te schakelen, maar de werkelijke kosten kunnen in veel gevallen een stuk lager uitvallen. Dit scheelt als u in de eerste schijf valt ongeveer 12 euro per uur. In de hoogste belastingschijf bent u zelfs 17 euro per uur goedkoper uit. Maak hiervan gebruik als u ons inzet.

 

Terug naar overzicht

Volg ons en praat mee over mantelzorg

Deel dit artikel met een bekende