Onze geschiedenis

In 2006 kregen mijn eigen grootouders behoefte aan een stukje ondersteuning. Zij woonden in een appartementje in Rotterdam en wilden daar graag zo lang mogelijk blijven wonen. De familie had alleen geen tijd om elke dag langs te komen. Wel vaak, maar niet elke dag. Wij gingen dus op zoek naar extra ondersteuning. De thuiszorg kon niet helpen, omdat het niet om een medische handeling ging. Vrijwilligersorganisaties konden wel, maar niet op de momenten dat het voor de familie het beste uitkwam en particuliere verpleging was te duur. Ik was toen al ondernemer en vond als kleinzoon dat hier een oplossing voor moest komen. Zo is onze dienstverlening ontstaan.

In het begin groeiden wij langzaam. Het belangrijkste is om vertrouwen op te bouwen, dat ging stapje voor stapje. Maar de missie was en is om ouder worden in Nederland te verbeteren en niet zoals bij mijn grootouders, waarbij iemand tegen de wens in moet verhuizen. In 2010 leerde ik een soortgelijke organisatie in Oosterbeek kennen, met de naam Senior Service. Deze organisatie was opgericht door Molleke Willems in 1995. Ondanks dat ik veel jonger was, klikte het goed omdat wij dezelfde visie hadden over ouderenzorg. Al snel bleek dat een overname van Senior Service beide organisaties veel goed zou doen. Met name voor onze cliënten. Hierna groeide een landelijk netwerk, met overal regionale aanspreekpunten. Zo komen wij aan in de huidige tijd, waarin senioren in toenemende mate verantwoordelijk worden voor hun eigen zorg. De nieuwe wetgeving is erop gericht dat een senior zo lang mogelijk thuis blijft wonen. Iets wat voor de meeste senioren zeer wenselijk is, mits zij de regie behouden over hun eigen leven. Er wordt van familie, buren of vrienden een grote bijdrage verwacht om dit te realiseren.

molleke

Molleke Willems (rechts)

Wij worden graag een onderdeel van deze bestaande mantel. Enkele van onze clienten kiezen ervoor om alle ondersteuning aan ons toe te vertrouwen. Maar de meesten kiezen ervoor dat onze medewerker de momenten invult die de bestaande mantelzorgers niet kunnen. Het mooie hiervan is dat als er iets misgaat of dochter gaat op vakantie, er een bekend gezicht is die ook meer kan komen werken. Zo heeft een senior rust en vertrouwen, ook als hij of zij echt oud wordt.

Senior Service besteedt heel veel aandacht aan onze medewerkers. Als iemand bij ons wil komen werken dan zegt dat vaak al iets over iemand. Wij gaan dan in gesprek en vragen veel, wij willen iemand helemaal leren kennen. Levenservaring speelt een grote rol. Na meerdere gesprekken, het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag bij het Ministerie van Justitie en het nabellen van referenties, mag iemand bij ons komen. En als een collega van mij dan vraagt; “ik weet het toch niet zeker met deze sollicitant” dan zeg ik altijd; “zou je haar ook bij je eigen moeder inzetten?” . Wij doen dus veel op basis van feiten, maar meer op basis van gevoel. Want hier zijn onze medewerkers en coördinatoren heel goed in.

U heeft kunnen lezen hoe een landelijke organisatie is ontstaan vanuit de behoefte van mijn eigen grootouders. Deze persoonlijke noot geldt voor alle medewerkers van Senior Service: iedereen doet het vanuit echte affectie. Daarmee gaan wij voor de lange termijn en is dit in onze ogen de enige manier om daadwerkelijk iets toe te voegen aan ouder worden in Nederland.

Wilt u dat een coördinator uit uw eigen regio eens vrijblijvend langs komt, vraagt u dat dan hieronder aan.

floris

Floris Vervat

Onderscheiden voor ècht maatschappelijke werk!

Genomineerde

 

Wat onze cliënten over ons vertellen

Heel erg prettig.

 

Ik heb het afgelopen half jaar als vriendin het zwakker worden en overlijden van Ali van Rietschoten begeleid. Met medewerkster Annie Witter heel erg prettig samengewerkt. Zij is heel deskundig en communicatief. Alle lof

Beoordeling: 10

Marianne Smets uit Rotterdam

Goede organisatie, directe opvolging

 

Hele fijne organisatie om mee te werken, communicatie verliep heel goed. Wij hadden 17 uur hulp nodig voor ondersteuning van mijn oom. Dat was binnen een dag gerealiseerd door een fantastische team van 5 personen.

Beoordeling: 8

Suzan van der Staaij uit Oosterbeek

Top organisatie

 

Na een goede intake was er snel een wandel maatje voor mijn moeder gevonden die alles uit de kast haalde om het gezellig voor haar te maken. Zelfs op zondag was geen probleem. Mijn moeder genoot van de gezelligheid. Nogmaals Heske en team, dank voor de service

Beoordeling: 9

Carola van Suil uit Houten

Vind mijn regio

Senior Service is altijd in de buurt. Vul uw postcode in en vind uw regio:

‌‌

Bel mij terug

Wilt u door Senior Service gebeld worden? Wij staan u graag te woord!

Gratis brochure

Wij sturen u graag kosteloos onze brochure toe.

Volg ons en praat mee over mantelzorg