Senior Service wordt vergoed door zorgverzekeraars

Tegenwoordig zijn er aanzienlijk meer zorgverzekeraars die 'Vervangende Mantelzorg' vergoeden. Wanneer dit in uw aanvullend pakket zit, bestaat de mogelijkheid dat uw zorgverzekeraar de diensten van Senior Service vergoedt. Dit geldt voor personen die mantelzorg krijgen, maar kan ook gelden voor mantelzorgers. We zijn gecontracteerd door o.a. Zilveren Kruis, CZ, Ohra, NN, ONVZ en DSW.

derks_meriam_nijmegen

Wat is het verschil tussen ‘Vervangende Mantelzorg’ en ‘Aanvullende Mantelzorg’?

Er is in wezen geen verschil. In de zorg worden verschillende benamingen gebruikt voor de zorg die Senior Service biedt. Wij hebben bewust voor de term ‘Aanvullende Mantelzorg’ gekozen, aangezien wij graag een aanvulling willen zijn op de bestaande mantel: uw familie, vrienden en eventueel vrijwilligers. Onze medewerker ondersteunt u op de momenten dat zij niet in de gelegenheid zijn om ondersteuning te bieden.

Vergoedt mijn zorgverzekeraar de diensten van Senior Service?

Dit is afhankelijk van bij welke zorgverzekeraar u verzekerd bent en of ‘Vervangende Mantelzorg’ in uw aanvullend pakket zit. De zorgverzekeraars die een contract hebben met Senior Service, vindt u in onderstaand overzicht.

Zilveren Kruis

Bent u aanvullend verzekerd bij het Zilveren Kruis? Mogelijk heeft u recht op een vergoeding voor de diensten van Senior Service. De volgende aanvullende verzekeringen komen hiervoor in aanmerking:

 • Aanvullend 2 Sterren (max. 96 uur per kalenderjaar)
 • Aanvullend 3 Sterren (max. 120 uur per kalenderjaar)
 • Aanvullend 4 Sterren (max. 144 uur per kalenderjaar)
 • Extra Vitaal (max. 24 uur per kalenderjaar)

De vergoeding is bedoeld voor mantelzorgers of ontvangers van mantelzorg, voor maximaal 3 maanden achter elkaar. Om in aanmerking te komen heeft u altijd toestemming nodig van de zorgcoach. 

vastgezicht

DSW

Als uw mantelzorger even tijd nodig heeft voor zichzelf en u als ontvanger van mantelzorg bij DSW verzekerd bent, kan de zorg die de mantelzorger normaal gesproken biedt tijdelijk worden overgenomen. Vervangende mantelzorg is opgenomen in het volgende aanvullende pakket:

 • AV-Top

De vergoeding bedraagt  € 11,50 per uur, voor maximaal 80 uur per kalenderjaar. Deze vergoeding is bedoeld voor de ontvanger van mantelzorg. Er is bij dit pakket geen sprake van een eigen bijdrage of eigen risico.

Gewoon Fijn geregeld 03.jpg

ONVZ

Is uw mantelzorger tijdelijk niet beschikbaar? Of heeft u het als mantelzorger nodig een tijdelijke periode ontlast te worden van zorgtaken? Zorgverzekeraar ONVZ vergoedt binnen bepaalde aanvullende verzekeringen vervangende mantelzorg van Senior Service. Dit geldt voor:

 • OntzorgPlus (2 weken, bij spoedopname na ernstig ongeval of vaststellen ernstige aandoening)
 • Benfit (€ 800,- per kalenderjaar)
 • Optifit (€ 1.200,- per kalenderjaar)
 • Topfit (€ 2.000,- per kalenderjaar)
 • Superfit (€ 2.500,- per kalenderjaar)

Via de gemeente kunt u een aanvraag indienen voor vervangende mantelzorg. Indien dit niet geregeld kan worden door uw gemeente, kunt u de ZorgConsulent van ONVZ inschakelen.

200814-Senior Sevice website_DSA0349.jpg

CZ, OHRA en Nationale-Nederlanden

Ook verzekeraars CZOHRA en Nationale-Nederlanden bieden aanvullende vergoedingen aan voor mantelzorgondersteuning van Senior Service.

U heeft recht op 4 uur vervangende mantelzorg van Senior Service per dag indien u één van de volgende pakketten heeft afgesloten:

 • CZ: Basis, 50+, Jongeren, Plus, Top, Gezinnen
 • OHRA: Aanvullend, Extra Aanvullend, Uitgebreid
 • Nationale-Nederlanden: Start, Extra, Jij & Gemak, Jij & Vitaal, Jij & Jonge Kinderen, Jij & Pubers, Compleet 
200814-Senior Sevice website_DSA0279.jpg

Wij helpen u met financiële regelingen

Naast uw zorgverzekering, kunnen de diensten van Senior Service ook worden betaald vanuit een PGB. De diensten van Senior Service zijn tevens vaak fiscaal aftrekbaar. Onze coördinatoren zijn goed op de hoogte van alle procedures en ondersteunen u hier graag bij. Raadpleeg onze regelhulp voor meer informatie hierover.

Financiële regelingen

Heeft u vragen over 'Vervangende Mantelzorg' vergoedingen?

Neem dan contact met ons op. Onze cliëntadviseurs helpen u graag verder. Bel ons op het nummer 0800 - 1969 of e-mail ons op clientenadvies@seniorservice.nl