Respijtzorg van Senior Service

Wij regelen dit samen met jou

Hoe zorg je ervoor dat je dierbaren liefdevol oud kunnen worden op hun vertrouwde plek? Zonder dat alle lasten op jouw schouders komen? Wij regelen dit samen met je. We kijken samen wat jij kunt doen, wat je dierbaren nog zelf kunnen en waar wij kunnen bijspringen. En mogelijk wordt dit nog vergoed door de verzekeraar ook.

Senior Service helpt jou met deze aanvullende mantelzorg, ook wel respijtzorg genoemd.  In onze brochure kunt u rustig nalezen hoe wij dit doen.

Vraag de gratis brochure aan
Beoordelingen Senior Service

Een vaste thuishulp voor in het dagelijkse leven

De thuishulp van Senior Service kan respijtzorg bieden vanaf 2 uur per bezoek tot 24 uur per dag. We vinden persoonlijke en liefdevolle zorg erg belangrijk. Om deze reden zoeken wij samen met jou een vast gezicht voor uw dierbare.  Ontdek hieronder hoe onze thuishulp u van dienst kan zijn.

Financiële ondersteuning

Mogelijk komt u in aanmerking voor een vergoeding

Wanneer u een keuze wilt maken voor een organisatie die u helpt met extra hulp in huis, zijn de kosten natuurlijk een belangrijke factor om mee te nemen. Gelukkig zijn er voldoende financieringsmogelijkheden en hoeft u de ondersteuning vaak niet geheel zelf te betalen. Tegenwoordig zijn er veel zorgverzekeraars die 'Vervangende Mantelzorg' vergoeden. Onze diensten worden o.a. vergoed in aanvullende pakketten van Zilveren Kruis, Menzis, OHRA, Nationale-Nederlanden, CZ, ONVZ en DSW. Het kan ook zijn dat u in aanmerking komt voor een persoonsgebonden budget of belastingaftrek. Een compleet overzicht van de vergoedingen, vindt u in onze brochure

Zorgverzekeraars

Wat onze cliënten over ons zeggen

Via het onafhankelijke platform ‘Klantenvertellen.nl’, kunt u lezen wat de ervaringen van anderen zijn of zelf een beoordeling achterlaten.

Lees meer beoordelingen op klantenvertellen.nl

Veelgestelde vragen

 • Welke ondersteuning biedt Senior Service precies?
  Senior Service biedt ondersteuning in de vorm van niet-verpleegkundige thuiszorg  voor senioren, de familie en mantelzorgers. Het belangrijkste doel is dat een cliënt langer vitaal in zijn of haar eigen omgeving kan blijven wonen. Voor mantelzorgers betekent onze thuiszorg meer rust in de familie, een naaste die goed blijft eten en regelmatig buiten komt.
 • Wat mag onze medewerker doen?
  Senior Service biedt thuiszorg in de vorm van persoonlijke verzorging en begeleiding. Onze thuishulp mag helpen met niet-verpleegkundige ondersteuning, zoals: maaltijdondersteuning, boodschappen doen, licht huishoudelijk werk, persoonlijk begeleid vervoer, slaap- en waakdiensten en 24-uurs zorg. Eigenlijk alles waar een zoon of dochter (mantelzorger) ook bij zou kunnen helpen.
 • Hoe ondersteunt Senior Service mantelzorgers?

  Senior Service biedt ondersteuning door de druk op mantelzorgers te verminderen, waardoor zij weer meer tijd krijgen voor waardevolle en leuke activiteiten met hun naasten, naast de zorgtaken. Het doel is niet om de zorg over te nemen maar om een mooie aanvulling te zijn, afgestemd op uw situatie.

 • Hoe worden de diensten van Senior Service vergoed?
  De diensten van Senior Service kunnen op verschillende manieren vergoed worden, waardoor de zorg voor u of uw naaste financieel toegankelijk blijft. U kunt gebruikmaken van een persoonsgebonden budget (Pgb) uit de Wet langdurige zorg (Wlz) of uw zorgverzekering, die mogelijkheden biedt voor aanvullende mantelzorgondersteuning. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor vergoeding via gemeentelijke regelingen onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Voor specifieke informatie over uw situatie en de vergoedingsmogelijkheden adviseren wij direct contact op te nemen met onze cliëntenadviseurs via 0800 - 1969. 
 • Wat maakt de dienstverlening van Senior Service uniek?

  Wat de dienstverlening van Senior Service uniek maakt, is de persoonlijke en liefdevolle benadering. We bieden maatwerk ondersteuning, afgestemd op de individuele behoeften en wensen van de cliënt, zodat ze langer, veilig en gelukkig thuis kunnen blijven wonen. Daarnaast onderscheiden we ons door onze flexibiliteit, de inzet van ervaren zorgondersteuners en de nauwe samenwerking met professionals in de zorg. 

 • Wat houdt niet-verpleegkundige thuiszorg in?

  Niet-verpleegkundige thuiszorg richt zich op ondersteuning die niet medisch van aard is, zoals hulp bij de dagelijkse activiteiten, persoonlijke verzorging, begeleiding en huishoudelijke taken. Het doel is om het welzijn te bevorderen en senioren in staat te stellen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te wonen. Deze vorm van zorg is aanvullend op de verpleegkundige thuiszorg en speelt een cruciale rol in het ondersteunen van de levenskwaliteit van senioren, terwijl het ook mantelzorgers ontlast.

 • Hoe werkt de samenwerking met Senior Service om de zorg voor mijn naaste zo goed mogelijk af te stemmen?

  Bij Senior Service werken we samen met u om de zorg voor uw naaste zo goed mogelijk af te stemmen. Onze coördinatoren bespreken met u persoonlijk de behoeften en wensen van uw naaste en maken een zorgplan op maat. Door regelmatige communicatie en evaluaties zorgen we ervoor dat de zorg aansluit bij eventuele veranderende omstandigheden, zodat uw naaste altijd de beste ondersteuning ontvangt die bijdraagt aan hun welzijn en onafhankelijkheid thuis.

 • Hoe kan Senior Service mij helpen als ik een Wlz-indicatie heb?

  Als u al een Wlz-indicatie heeft, kunt u kiezen voor onze diensten als onderdeel van uw zorgpakket. Dit betekent dat we samenwerken met het zorgkantoor om de zorg die u nodig heeft, te coördineren en te leveren. Als u nog geen Wlz-indicatie heeft maar denkt dat u of uw naaste hiervoor in aanmerking komt, kunnen onze cliëntenadviseurs u adviseren bij het aanvraagproces en over de beste zorgoplossingen binnen de kaders van de Wlz. Ons doel is om de zorg zo te organiseren dat deze perfect aansluit bij uw persoonlijke behoeften en leefsituatie, met de focus op kwaliteit van leven en zelfstandig thuis wonen.

Vraag gratis een brochure aan

Senior Service helpt u of uw naaste om langer prettig thuis te wonen. Wilt u alles over onze mantelzorgondersteuning nog eens rustig doorlezen? Vraag dan gratis onze brochure aan die u digitaal of per post ontvangt.