Wij helpen u met financiële regelingen

Zoals het persoonsgebonden budget en vergoeding van uw zorgverzekering

De vele regels in het Nederlandse zorglandschap maken het niet altijd even makkelijk om toegang te krijgen tot bepaalde regelingen zoals een Persoonsgebonden Budget (PGB). Voor veel mensen blijkt dit een obstakel te zijn. Onze coördinatoren zijn goed op de hoogte van alle procedures en ondersteunen u hier graag bij.

Sanne Soplanit, coordinator van regio Arnhem en Oosterbeek

Hoe vraag ik een persoonsgebonden budget aan?

In Nederland komt iedereen die niet zonder ondersteuning kan, mogelijk in aanmerking voor een Persoonsgebonden Budget (PGB). Een toekenning is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Met dit budget kunt u zelf zorg inkopen, waaronder de diensten van Senior Service. De kosten van onze diensten kunnen dan aanzienlijk minder of zelfs kosteloos zijn. Vanwege de bijbehorende administratie wordt dit soms als lastig ervaren. Dit is onnodig. Wij leggen u graag uit wat u moet doen en hoe onze coördinatoren u hier stap voor stap bij kunnen helpen. Bovendien zitten er grote voordelen voor u aan een PGB: u kunt namelijk altijd zelf kiezen wie er bij u over de vloer komt.

Ons stappenplan

Stap 1

U wilt graag ondersteuning van Senior Service.

Stap 2

Als uw indicatie uit de Wet Langdurige Zorg komt, komt uw budget van de zorgverzekeraar en loopt de zorg via de wijkverpleging. Indien uw indicatie voor begeleiding, dagbesteding of ondersteuning is, komt uw budget via het zorgkantoor of het WMO-loket van uw gemeente.

Stap 3

Onze coördinator neemt samen met u contact op met het CIZ (www.ciz.nl, 088-7891000) om een indicatie voor u aan te vragen. Indien u bepaalde zaken niet meer zelfstandig kunt, krijgt u voor deze zaken een indicatie.
Uw lokale coördinator belt samen met u, en eventueel uw kinderen, naar het CIZ.

Stap 4

Met de indicatie kunt u:

  1. Zorg in natura aanvragen
  2. Een PGB aanvragen
  3. Een modulair pakket aanvragen

Met optie 2 en 3 kunt u de medewerkers van Senior Service vanuit uw budget betalen. Optie 1 geeft u een beperkte keuze (van mantelzorg tot thuiszorg). U bent dan afhankelijk van een door de gemeente samengestelde lijst.
Uw lokale coördinator heeft hier veel ervaring mee en vertelt u in detail wat de keuze voor u betekent.

Stap 5

Bij toewijzing heeft u nu uw budget. Om het budget te beheren stellen wij een budgetplan op en regelen wij het beheer.
Uw coördinator vult samen met u alle papieren in en stelt een beheerplan op. Gedurende de gehele looptijd van uw budget is uw coördinator daar om u bij te staan en te helpen met het budget. Bovendien is de facturatie van Senior Service exact afgestemd op de wensen van de Sociale Verzekeringsbank, die de betalingen voor u uitvoert.

Stap 6

U kunt starten met het betalen van de diensten van Senior Service vanuit uw budget.
Naast de ondersteuning van de coördinator hebben wij op kantoor Sanne Soplanit zitten. Zij is onze PGB-specialist en weet alles rondom deze budgetten en indicaties. Haar kennis staat ook u ter beschikking.
Vul het contactformulier hiernaast in voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. In dit gesprek kunnen wij samen kijken wat de mogelijkheden zijn voor het aanvragen van een Persoonsgebonden Budget.

Wilt u hulp bij uw aanvraag voor een Persoonsgebonden Budget?

Neem dan contact met ons op. Onze cliëntadviseurs begeleiden u graag bij uw aanvraag. Bel ons op het nummer 0800 - 1969 of e-mail ons op clientenadvies@seniorservice.nl

Senior Service wordt vergoed door zorgverzekeraars

U kunt Senior Service naast particulier, ook betalen vanuit een Persoonsgebonden Budget (PGB), de WMO of uw zorgverzekeraar. Tegenwoordig zijn er aanzienlijk meer zorgverzekeraars die ‘Vervangende Mantelzorg’ vergoeden. Wanneer dit in uw aanvullend pakket zit, bestaat de mogelijkheid dat uw zorgverzekeraar de diensten van Senior Service vergoedt. We zijn gecontracteerd door o.a. Zilveren Kruis, Menzis, CZ, OHRA, NN, ONVZ en DSW.

Wat is het verschil tussen ‘Vervangende Mantelzorg’ en ‘Aanvullende Mantelzorg’?

Er is in wezen geen verschil. In de zorg worden verschillende benamingen gebruikt voor de zorg die Senior Service biedt. Wij hebben bewust voor de term ‘Aanvullende Mantelzorg’ gekozen, aangezien wij graag een aanvulling willen zijn op de bestaande mantel: uw familie, vrienden en eventueel vrijwilligers. Onze medewerker ondersteunt u op de momenten dat zij niet in de gelegenheid zijn om ondersteuning te bieden.

Vergoedt mijn zorgverzekeraar de diensten van Senior Service?

Dit is afhankelijk van bij welke zorgverzekeraar u verzekerd bent en of ‘Vervangende Mantelzorg’ in uw aanvullend pakket zit. Raadpleeg onderstaande pagina om uit te vinden of u recht heeft op vergoeding. 

Gecontracteerde zorgverzekeraars

Onze diensten zijn fiscaal aftrekbaar

Betaalt u inkomstenbelasting over bijvoorbeeld uw pensioen? Dan kunt u onze kosten aftrekken bij uw belastingaangifte onder het kopje ‘Gezinshulp’. De werkelijke kosten van onze diensten kunnen hierdoor aanzienlijk schelen. Maak gebruik van onze rekenwijzer om uw werkelijke kosten te berekenen.

Ga naar de rekenwijzer
hulp

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie ontvangen? Laat het ons weten en wij helpen u graag verder.

Onze cliëntadviseurs bieden u graag een luisterend oor tussen 09:00 en 17:30 op alle werkdagen. Wilt u liever e-mailen? Dat kan natuurlijk ook. We beantwoorden uw vraag uiterlijk binnen 2 werkdagen.