Maaltijdondersteuning

Voor het welzijn van uw inwoners

In samenwerking met gemeenten, biedt Senior Service maaltijdondersteuning aan kwetsbare inwoners die tijdelijk niet zelfstandig kunnen functioneren. Deze dienst is essentieel voor senioren die extra hulp nodig hebben bij hun maaltijden en draagt bij aan hun gezondheid en geluk in hun eigen huis. Met deze ondersteuning, gericht op zowel voeding als gezelschap, streven we ernaar senioren vitaal en prettig thuis te laten wonen, in hun vertrouwde omgeving.

Neem contact op voor meer informatie
Thuishulp en senior eten samen

Hoe ondersteunt Senior Service gemeenten?

 

Senior Service biedt maaltijdondersteuning in samenwerking met gemeenten, gericht op kwetsbare inwoners die tijdelijk niet zelfstandig kunnen functioneren. Dit programma is speciaal ontworpen voor situaties waarin het mantelzorgnetwerk overbelast of ontoereikend is. Het omvat ondersteuning bij het bereiden en nuttigen van maaltijden en het uitvoeren van aanvullende taken zoals bed opmaken, planten verzorgen en controleren van voedsel in de koelkast. De service richt zich op het behouden van zelfstandigheid en welzijn van de inwoners en kan snel ingezet worden na aanmelding door een WMO-consulent.

Ontdek de ervaring van gemeente Zoetermeer

 

De Gemeente Zoetermeer heeft een positieve ervaring met de samenwerking met Senior Service voor de maaltijdondersteuning. De gemeente benadrukt het belang van deze service, vooral voor inwoners die tijdelijk niet zelfstandig kunnen functioneren. "De professionele en bevlogen medewerkers van Senior Service worden gewaardeerd voor hun passende ondersteuning en aandacht voor de inwoners. Daarnaast draagt de dienst bij aan continuïteit in ondersteuning en stelt de gemeente in staat om samen met Senior Service effectief in te spelen op de behoeften van de inwoners." aldus Marjolein van der Gouwe, netwerkregisseur Wmo bij de gemeente.

Cliënt en thuishulp

Waarom Senior Service?

  • Direct hulp beschikbaar. Snelle implementatie na aanmelding door een WMO-consulent.
  • Naast maaltijdondersteuning bieden de thuishulpen ook aanvullende zorgtaken, zoals het verzorgen van planten en het controleren van voedsel in de koelkast.
  • Diensten worden afgestemd op de individuele behoeften en voorkeuren van elke cliënt.
  • Ervaring met het werken in nauwe samenwerking met gemeentelijke instanties, wat zorgt voor een naadloze en efficiënte service.