Het ontstaan van Senior Service

"In 2006 woonden mijn grootouders met veel plezier in een appartement in Rotterdam. Eigenlijk wilden zij daar nooit meer weg, maar op een gegeven moment kregen ze behoefte aan extra ondersteuning in hun thuissituatie. Mijn familie had alleen geen tijd om elke dag langs te gaan. Wel vaak, maar niet elke dag. We besloten op zoek te gaan naar hulp bij bekende zorgaanbieders. De thuiszorg kon ons niet helpen, omdat het niet om medische zorg ging.

Vrijwilligersorganisaties waren er wel, maar konden mijn grootouders niet bieden wat zij wilden op de momenten dat het voor iedereen het beste uitkwam. Particuliere verpleging was simpelweg te duur. Uiteindelijk moesten zij tegen wil en dank verhuizen naar een verzorgingshuis. Zij waren liever thuis gebleven. Ik was toen al sociaal ondernemer en ik vond als kleinzoon dat hier een oplossing voor moest komen. Zo is onze dienstverlening ontstaan."

Meer informatie aanvragen

Samen maakten we het mogelijk

"Jaren later in 2010 leerde ik een soortgelijke organisatie in Oosterbeek kennen, met de naam Senior Service. Deze organisatie was opgericht door Molleke Willems in 1995. Ondanks dat ik veel jonger was, klikte het goed omdat wij dezelfde visie hadden over ouderenzorg. Al snel bleek dat een overname van Senior Service beide organisaties veel goed zou doen. Met name voor onze cliënten. Hierna groeide een landelijk netwerk, met overal regionale aanspreekpunten: onze coördinatoren. We willen namelijk dat Senior Service bereikbaar is voor iedereen. Het moet niet uitmaken of iemand in Zuid-Limburg woont of in Utrecht en omgeving. Nee is voor ons geen optie."

Molleke Willems

Fijn voor elkaar

"In ons eerste contact draait het altijd om begrip en vertrouwen. Wij willen graag naar u luisteren. De behoeften van onze cliënten variëren en de verhalen van mantelzorgers zijn erg persoonlijk. Hier gaan we zorgvuldig mee om. Er wordt van mantelzorgers vaak een grote bijdrage verwacht. Hun rol is belangrijker dan ooit, maar tegelijkertijd ook zwaarder dan de tijd waarin er nog genoeg plek was voor iedereen in een verpleeghuis en dit nog betaalbaar was. Als oplossing ondersteunen we dagelijks, met veel trots, duizenden families in heel Nederland. Nu dat Senior Service deel is van de zorgtaart, is ondersteuning thuis goed geregeld en blijft mantelzorg fijn en te overzien."

 

Aandacht voor onze mensen

"Senior Service besteedt veel aandacht aan haar medewerkers. Als iemand bij ons wil komen werken dan zegt dat vaak al iets over iemand. Wij gaan dan in gesprek en vragen goed door. Wij willen iemand helemaal leren kennen. Levenservaring speelt een grote rol. Na meerdere gesprekken, het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag bij het Ministerie van Justitie en het nabellen van referenties, mag iemand bij ons komen. En als een collega van mij dan vraagt; “ik weet het toch niet zeker met deze sollicitant” dan zeg ik altijd; “Zou je haar ook bij je eigen moeder inzetten?” Wij doen dus veel op basis van feiten, maar meer op basis van gevoel."

Caresse coordinator van regio Rotterdam

Ondersteuning van de hoogste kwaliteit

"Al onze medewerkers hebben een persoonlijke ervaring met mantelzorg of een professionele achtergrond in de zorg. Dat is de reden dat zij zich elke dag inzetten bij onze cliënten thuis of in een zorginstelling. Het komt rechtstreeks vanuit het hart, dat is Senior Service. Bovendien biedt de Online Academy van Senior Service medewerkers de mogelijkheid om op afstand trainingen te volgen over uiteenlopende onderwerpen. Zo garanderen wij goede ondersteuning van hoge kwaliteit en bieden we ons personeel een platform om verder te ontwikkelen."

beoordelingen

Een persoonlijke noot

"U heeft kunnen lezen hoe een landelijke organisatie is ontstaan vanuit de behoefte van mijn eigen grootouders. Deze persoonlijke noot geldt voor alle medewerkers van Senior Service: iedereen doet het vanuit echte affectie. Daarmee gaan wij voor de lange termijn en is dit in onze ogen de enige manier om daadwerkelijk iets toe te voegen aan ouder worden in Nederland."

Floris Vervat - Oprichter Senior Service

Floris Vervat, oprichter van Senior Service

Wilt u meer weten?

Lees dan verder over onze persoonlijke ondersteuning thuis of vraag direct een brochure aan.