Regelen

  • Persoonsgebonden Budget
  • Zorgverzekering
  • Fiscaal aftrekbaar

Hulp bij regelen

De vele regels in het Nederlandse zorglandschap maken het niet altijd even makkelijk om toegang te krijgen tot bepaalde regelingen zoals een Persoonsgebonden Budget (PGB). Voor veel mensen blijkt dit een obstakel te zijn. Onze coördinatoren zijn goed op de hoogte van alle procedures en ondersteunen u hier graag bij.

Klik hier om direct naar PGB-regelhulp te gaan. Klik hier om direct naar zorgverzekeringen te gaan en klik hier om direct naar fiscale aftrekbaarheid te gaan.

PGB-Regelhulp

In Nederland komt iedereen die niet zonder ondersteuning kan, mogelijk in aanmerking voor een Persoonsgebonden Budget (PGB). Een toekenning is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Met dit budget kunt u zelf zorg inkopen, waaronder de diensten van Senior Service. De kosten van onze diensten kunnen dan aanzienlijk minder of zelfs kosteloos zijn.
Vanwege de bijbehorende administratie wordt dit soms als lastig ervaren. Dit is onnodig. Wij leggen u graag uit wat u moet doen en hoe onze coördinatoren u hier stap voor stap bij kunnen helpen. Bovendien zitten er grote voordelen voor u aan een PGB: u kunt namelijk altijd zelf kiezen wie er bij u over de vloer komt.

Stap 1

U wilt graag ondersteuning van Senior Service.

Stap 2

Als uw indicatie uit de Wet Langdurige Zorg komt, komt uw budget van de zorgverzekeraar en loopt de zorg via de wijkverpleging. Indien uw indicatie voor begeleiding, dagbesteding of ondersteuning is, komt uw budget via het zorgkantoor of het WMO-loket van uw gemeente.
Uw coördinator gaat samen met u naar de wijkverpleging, het zorgloket of de gemeente, om samen de aanvraag te doen en uw vragen te beantwoorden.

Stap 3

Onze coördinator neemt samen met u contact op met het CIZ (www.ciz.nl, 088-7891000) om een indicatie voor u aan te vragen. Indien u bepaalde zaken niet meer zelfstandig kunt, krijgt u voor deze zaken een indicatie.
Uw lokale coördinator belt samen met u, en eventueel uw kinderen, naar het CIZ.

Stap 4

Met de indicatie kunt u:

  1. Zorg in natura aanvragen
  2. Een PGB aanvragen
  3. Een modulair pakket aanvragen

Met optie 2 en 3 kunt u de medewerkers van Senior Service vanuit uw budget betalen. Optie 1 geeft u een beperkte keuze (van mantelzorg tot thuiszorg). U bent dan afhankelijk van een door de gemeente samengestelde lijst.
Uw lokale coördinator heeft hier veel ervaring mee en vertelt u in detail wat de keuze voor u betekent.

Stap 5

Bij toewijzing heeft u nu uw budget. Om het budget te beheren stellen wij een budgetplan op en regelen wij het beheer.
Uw coördinator vult samen met u alle papieren in en stelt een beheerplan op. Gedurende de gehele looptijd van uw budget is uw coördinator daar om u bij te staan en te helpen met het budget. Bovendien is de facturatie van Senior Service exact afgestemd op de wensen van de Sociale Verzekeringsbank, die de betalingen voor u uitvoert.

Stap 6

U kunt starten met het betalen van de diensten van Senior Service vanuit uw budget.
Naast de ondersteuning van de coördinator hebben wij op kantoor Sanne Soplanit zitten. Zij is onze PGB-specialist en weet alles rondom deze budgetten en indicaties. Haar kennis staat ook u ter beschikking.
Vul het contactformulier hiernaast in voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. In dit gesprek kunnen wij samen kijken wat de mogelijkheden zijn voor het aanvragen van een Persoonsgebonden Budget.

Zorgverzekeringen

U kunt Senior Service naast particulier, ook betalen vanuit een Persoonsgebonden Budget (PGB), de WMO of uw zorgverzekeraar. In 2018 zijn er aanzienlijk meer zorgverzekeraars die ‘Vervangende Mantelzorg’ vergoeden. Neem voor alle voorwaarden contact op met uw eigen zorgverzekeraar.

 

Wat is het verschil tussen ‘Vervangende Mantelzorg’ en ‘Aanvullende Mantelzorg’?

Er is in wezen geen verschil. In de zorg worden verschillende benamingen gebruikt voor de zorg die Senior Service biedt. Wij hebben bewust voor de term ‘Aanvullende Mantelzorg’ gekozen, aangezien wij graag een aanvulling willen zijn op de bestaande mantel: uw familie, vrienden en eventueel vrijwilligers. Onze medewerker ondersteunt u op de momenten dat zij niet in de gelegenheid zijn om ondersteuning te bieden.

 

Vergoedt mijn zorgverzekeraar de diensten van Senior Service?

Dit is afhankelijk van bij welke zorgverzekeraar u verzekerd bent en of ‘Vervangende Mantelzorg’ in uw aanvullend pakket zit. Overigens heeft 95% van de zorgverzekeraars hierover afspraken gemaakt met Stichting Mantelzorgvervanging Nederland ‘Handen-in-Huis’, een vrijwilligersorganisatie, zoals vermeld op de website.

Fiscaal aftrekbaar?

Betaalt u inkomstenbelasting over bijvoorbeeld uw pensioen? Dan kunt u onze kosten aftrekken bij uw belastingaangifte onder het kopje ‘Gezinshulp’. De werkelijke kosten van onze diensten kunnen hierdoor aanzienlijk schelen. Maak gebruik van onze rekenwijzer om uw werkelijke kosten te berekenen.

Wat onze cliënten over ons vertellen

Heel erg prettig.

 

Ik heb het afgelopen half jaar als vriendin het zwakker worden en overlijden van Ali van Rietschoten begeleid. Met medewerkster Annie Witter heel erg prettig samengewerkt. Zij is heel deskundig en communicatief. Alle lof

Beoordeling: 10

Marianne Smets uit Rotterdam

Goede organisatie, directe opvolging

 

Hele fijne organisatie om mee te werken, communicatie verliep heel goed. Wij hadden 17 uur hulp nodig voor ondersteuning van mijn oom. Dat was binnen een dag gerealiseerd door een fantastische team van 5 personen.

Beoordeling: 8

Suzan van der Staaij uit Oosterbeek

Top organisatie

 

Na een goede intake was er snel een wandel maatje voor mijn moeder gevonden die alles uit de kast haalde om het gezellig voor haar te maken. Zelfs op zondag was geen probleem. Mijn moeder genoot van de gezelligheid. Nogmaals Heske en team, dank voor de service

Beoordeling: 9

Carola van Suil uit Houten

Vind mijn regio

Senior Service is altijd in de buurt. Vul uw postcode in en vind uw regio:

‌‌

Bel mij terug

Wilt u door Senior Service gebeld worden? Wij staan u graag te woord!

Gratis brochure

Wij sturen u graag kosteloos onze brochure toe.

Volg ons en praat mee over mantelzorg