Regelen

De vele regels in het Nederlandse zorglandschap maken het niet altijd even makkelijk om toegang te krijgen tot bepaalde regelingen zoals een Persoonsgebonden Budget (PGB). Voor veel mensen blijkt dit een obstakel te zijn. Onze coördinatoren zijn goed op de hoogte van alle procedures en ondersteunen u hier graag bij.

Klik hier om direct naar PGB-regelhulp te gaan. Klik hier om direct naar zorgverzekeringen te gaan en klik hier om direct naar fiscale aftrekbaarheid te gaan.

PGB-Regelhulp

In Nederland komt iedereen die niet zonder ondersteuning kan, mogelijk in aanmerking voor een Persoonsgebonden Budget (PGB). Een toekenning is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Met dit budget kunt u zelf zorg inkopen, waaronder de diensten van Senior Service. De kosten van onze diensten kunnen dan aanzienlijk minder of zelfs kosteloos zijn.
Vanwege de bijbehorende administratie wordt dit soms als lastig ervaren. Dit is onnodig. Wij leggen u graag uit wat u moet doen en hoe onze coördinatoren u hier stap voor stap bij kunnen helpen. Bovendien zitten er grote voordelen voor u aan een PGB: u kunt namelijk altijd zelf kiezen wie er bij u over de vloer komt.

Stap 1

U wilt graag ondersteuning van Senior Service.

Stap 2

Als uw indicatie uit de Wet Langdurige Zorg komt, komt uw budget van de zorgverzekeraar en loopt de zorg via de wijkverpleging. Indien uw indicatie voor begeleiding, dagbesteding of ondersteuning is, komt uw budget via het zorgkantoor of het WMO-loket van uw gemeente.
Uw coördinator gaat samen met u naar de wijkverpleging, het zorgloket of de gemeente, om samen de aanvraag te doen en uw vragen te beantwoorden.

Stap 3

Onze coördinator neemt samen met u contact op met het CIZ (www.ciz.nl, 088-7891000) om een indicatie voor u aan te vragen. Indien u bepaalde zaken niet meer zelfstandig kunt, krijgt u voor deze zaken een indicatie.
Uw lokale coördinator belt samen met u, en eventueel uw kinderen, naar het CIZ.

Stap 4

Met de indicatie kunt u:

  1. Zorg in natura aanvragen
  2. Een PGB aanvragen
  3. Een modulair pakket aanvragen

Met optie 2 en 3 kunt u de medewerkers van Senior Service vanuit uw budget betalen. Optie 1 geeft u een beperkte keuze (van mantelzorg tot thuiszorg). U bent dan afhankelijk van een door de gemeente samengestelde lijst.
Uw lokale coördinator heeft hier veel ervaring mee en vertelt u in detail wat de keuze voor u betekent.

Stap 5

Bij toewijzing heeft u nu uw budget. Om het budget te beheren stellen wij een budgetplan op en regelen wij het beheer.
Uw coördinator vult samen met u alle papieren in en stelt een beheerplan op. Gedurende de gehele looptijd van uw budget is uw coördinator daar om u bij te staan en te helpen met het budget. Bovendien is de facturatie van Senior Service exact afgestemd op de wensen van de Sociale Verzekeringsbank, die de betalingen voor u uitvoert.

Stap 6

U kunt starten met het betalen van de diensten van Senior Service vanuit uw budget.
Naast de ondersteuning van de coördinator hebben wij op kantoor Sanne Soplanit zitten. Zij is onze PGB-specialist en weet alles rondom deze budgetten en indicaties. Haar kennis staat ook u ter beschikking.
Vul het contactformulier hiernaast in voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. In dit gesprek kunnen wij samen kijken wat de mogelijkheden zijn voor het aanvragen van een Persoonsgebonden Budget.

Zorgverzekeringen

U kunt Senior Service naast particulier, ook betalen vanuit een Persoonsgebonden Budget (PGB), de WMO of uw zorgverzekeraar. In 2016 zijn er aanzienlijk meer zorgverzekeraars die ‘Vervangende Mantelzorg’ vergoeden. Op deze pagina vindt u meer informatie over welke zorgverzekeraars onze diensten vergoeden en welke dit niet doen. Steeds vaker krijgen wij hier vragen over van onze cliënten en hun familie. Wij vinden het belangrijk dat u op de hoogte bent en goed weet waar u aan toe bent. Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen door te bellen naar 0800-1969 of door het contactformulier hiernaast in te vullen.

 

Wat is het verschil tussen ‘Vervangende Mantelzorg’ en ‘Aanvullende Mantelzorg’?

Er is in wezen geen verschil. In de zorg worden verschillende benamingen gebruikt voor de zorg die Senior Service biedt. Wij hebben bewust voor de term ‘Aanvullende Mantelzorg’ gekozen, aangezien wij graag een aanvulling willen zijn op de bestaande mantel: uw familie, vrienden en eventueel vrijwilligers. Onze medewerker ondersteunt u op de momenten dat zij niet in de gelegenheid zijn om ondersteuning te bieden.

 

Vergoedt mijn zorgverzekeraar de diensten van Senior Service?

Dit is afhankelijk van bij welke zorgverzekeraar u verzekerd bent en of ‘Vervangende Mantelzorg’ in uw aanvullend pakket zit. Overigens heeft 95% van de zorgverzekeraars hierover afspraken gemaakt met Stichting Mantelzorgvervanging Nederland ‘Handen-in-Huis’, een vrijwilligersorganisatie, zoals vermeld op de website.

Hieronder vindt u een overzicht en de voorwaarden van de zorgverzekeraars die onze diensten wél vergoeden:

 

VerzekeraarPakket(ten)Voorwaarden
VvAAPlus, Optimaal, Top en Excellent.Als de zorgaanvraag niet kan worden vergoed vanuit de WMO, dan vergoedt VvAA de diensten van Senior Service. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de klantenservice van VVAA via telefoonnummer 030 – 247 4789, of ga naar www.vvaa.nl.
PNOzorgExtra en Compleet.Hiervoor gelden vergoedingen van € 200 (Extra) of € 500 (Compleet). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het PNO Service Center via telefoonnummer 030 – 639 6262, of ga naar www.pnozorg.nl.

De onderstaande verzekeraars werken met de vrijwilligersorganisatie ‘Handen-in-Huis’.

Zij werken echter onder strikte voorwaarden, bijvoorbeeld de eerste hulpvraag dient 8-10 weken van tevoren te worden aangevraagd. Daarnaast geven zij aan dat zij niet altijd kunnen garanderen dat er een vrijwilliger beschikbaar is. Senior Service kan daarentegen binnen één dag ondersteuning bieden. Mocht het zo zijn dat Handen-in-Huis bij u aangeeft dat er geen vrijwilliger beschikbaar is of indien uw ondersteuning eerder nodig is, dan kunt u alsnog overleggen met uw verzekeraar of de factuur van Senior Service gedeclareerd kan worden.

VerzekeraarPakket(ten)Voorwaarden
De Goudse VerzekeringenAVU, AVT, AVTOPCoulanceregeling
FBTOModule ‘Zorg en Herstel’Neem contact op met uw zorgverzekeraar.
MenzisExtra Verzorgd 1 & Extra Verzorgd 2Coulanceregeling
Stad Holland VerzekeringStandaard AV, Uitgebreide AV, Extra Uitgebreide AV, AV Zorg RiantNeem contact op met uw zorgverzekeraar.
Delta LloydMeerdere pakkettenCoulanceregeling
ONVZBenfit, Optifit, Topfit & SuperfitNeem contact op met uw zorgverzekeraar.

 

Deze zorgverzekeraars vergoeden onze ondersteuning helaas niet of werken enkel met de vrijwilligersorganisatie ‘Handen-in-Huis’

Hulp aan huis na ziekenhuisopname

VerzekeraarPakket(ten)Vergoeding?
FBTOJa, mits in het bezit van de module “Zorg en herstel”. Er moet een noodzakelijkheid afgegeven zijn door een arts. Vergoeding max € 75,- per dag en € 750,- per jaar.
Zilverenkruis AchmeaExtra en Compleet.Ja, tot € 1000,- vrij besteedbaar.
De Goudse ZorgverzekeringJa, mits in bezit van een verzuimmodule. Hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de aanvullende verzekering.

Heeft u vragen of wilt u weten of uw zorgverzekeraar ons vergoedt? Laat hier uw gegevens achter. Wij nemen vervolgens telefonisch contact met u op.

Fiscaal aftrekbaar?

Bij uitgaven voor extra gezinshulp gaat het om uitgaven die iemand zonder de ziekte of handicap niet gehad zou hebben. Het gaat hierbij nadrukkelijk om particuliere hulp en ondersteuning.

Deze kosten zijn soms volledig aftrekbaar, waarbij de aftrekbaarheid afhankelijk is van het inkomen. Onder drempelinkomen wordt het inkomen van de persoon die het betreft en zijn/haar fiscale partner verstaan.

Uw drempelinkomen Aftrekbaar als extra gezinshulp
€ 30.869,- of minderDe werkelijke kosten
€ 30.870,- t.m. € 46.304,-De werkelijke kosten, voor zover die meer bedragen dan 1 % van uw drempelinkomen
€ 46.305,- t.m. € 61.732,-De werkelijke kosten, voor zover die meer bedragen dan 2 % van uw drempelinkomen
€ 61.733,- of meerDe werkelijke kosten, voor zover die meer bedragen dan 3 % van uw drempelinkomen

De belastingtarieven voor iemand die de AOW leeftijd bereikt heeft lopen van 18% tot 52%. Het aftrekken van onze hulp scheelt u dus aanzienlijk in de uitgaven voor aanvullende mantelzorg. Voor meer informatie klikt u hier.

Wat onze cliënten over ons vertellen

"Senior service denkt op een prettige, niet opdringerige manier mee met wat in de specifieke cliëntsituatie het ..."

Beoordeling: 8,0

Angelika uit Ede

"Na eerst wat wisselingen van de serviceverleensters (soms van mij uit, soms wegens veranderde persoonlijke omstandigheden ..."

Beoordeling: 9,0

F.D. uit Velp

"In mijn tijd als clientmanager waren de vrijwilligers erg betrokken, mijn clienten hadden veel baat bij Senior ..."

Beoordeling: 9,0

Rosalie uit Ede

Onze regio's

regio

Senior Service heeft een landelijke dekking, maar is u graag heel lokaal van dienst.

Bel mij terug

meriam2

Wilt u door Senior Service gebeld worden? Wij staan u graag te woord!

Gratis brochure

brochureminiatuur3

Wij sturen u graag kosteloos onze brochure toe.

Volg ons en praat mee over mantelzorg

done!


Ja, neem contact met mij op: