Terug naar overzicht
25 jan

Ons werk

24-uurs zorg door Senior Service: aanvullende mantelzorg

Nachtzorg van Senior Service

De behoefte aan zorg bij ouderen is vaak divers en vereist een persoonlijke aanpak. Senior Service biedt met 24-uurs zorg aan huis een waardevolle aanvulling op de reguliere zorg. In dit blog leggen we graag uit hoe onze dienstverlening kan bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van het leven voor ouderen, met speciale aandacht voor de momenten waarop zij meer dan alleen verpleegkundige en medische zorg nodig hebben.

Hoe wij het verschil maken

24-uurs zorg komt soms snel en onverwacht, dat betekent dat u snel ondersteuning nodig hebt. Senior Service kan dit bieden, soms al dezelfde dag. Wij hebben geen wachtlijsten.

Anders dan thuiszorg, die zich focust op verpleegkundige handelingen zoals bijvoorbeeld het vervangen van een katheter of het verzorgen van een wond, richten wij ons op alledaagse behoeften en welzijn. Wij helpen ouderen hun eigen leven te leiden in hun vertrouwde omgeving. Onze diensten omvatten onder andere het bereiden van de maaltijden, ondersteunen in dag en nacht ritme, helpen opstaan en helpen bij de dagelijkse verzorging, lichte huishoudelijke taken en gezelschap. We zijn het toeziende oog en de ondersteunende hand tussen de medische zorgmomenten.

Onze zorg is complementair aan de thuiszorg. Wij zijn er tijdens de momenten dat de thuiszorg er niet is, om de gaten op te vullen en een continue aanwezigheid te waarborgen. Dit zorgt voor een gevoel van veiligheid en vermindert de eenzaamheid. We zijn alert op veranderingen in conditie of gedrag, waarbij we indien nodig aan de bel trekken.

24-uurs zorg, ook 's nachts

Onze 24-uurszorg omvat ook nachtzorg, waarbij we waakzaam zijn tijdens de uren dat ouderen het meest kwetsbaar zijn, zoals na een val of in geval van onrust. Dit vermindert het risico op valincidenten en biedt een geruststellende aanwezigheid.

Kosten 24-uurs zorg en financiering

Senior Service onderscheidt zich door kwalitatief hoogwaardige zorg te leveren met bekwame medewerkers in dienst, in plaats van te vertrouwen op vrijwilligers of ZZP'ers. Dit garandeert consistentie en professionaliteit in onze zorgverlening.

Financieringsopties

De financiering van onze 24-uurs zorg kan op diverse manieren plaatsvinden:

  • Zorg in natura vanuit de Wlz: Voor cliënten met een Wlz-indicatie bieden we zorg in natura. Meer informatie hierover kunt u hier vinden.
  • Gedeeltelijke vergoeding via de zorgverzekeraar: Voor diensten als vervangende mantelzorg of respijtzorg kan een deel vergoed worden door de zorgverzekeraar. De zorgconsulent van uw zorgverzekeraar kan de voorwaarden met u delen.
  • Persoonsgebonden Budget (Pgb): Cliënten met een Pgb kunnen onze diensten inzetten als onderdeel van hun zorgplan.
  • Particuliere financiering: De cliënt of familie betaalt de dienstverlening uit eigen middelen.

Elke financieringsoptie heeft zijn eigen kenmerken en voorwaarden, en wij staan klaar om u hierin te adviseren en ondersteunen.

Conclusie

De 24-uurszorg van Senior Service vervult een belangrijke behoefte in het zorglandschap. Door onze niet-medische ondersteuning bieden we een waardevolle aanvulling op de thuiszorg en dragen we bij aan het algehele welzijn van ouderen. Onze zorg kan snel worden opgezet en maakt het mogelijk dat ouderen langer, veiliger en comfortabeler in hun eigen huis kunnen blijven wonen.

Neem voor meer informatie contact met ons op. We helpen u graag verder.

Caresse Schotborg

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u graag een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek? Neem dan gerust contact met mij op.