Terug naar overzicht
16 jan

Nieuws

Blue Monday de baas zijn

Blue Monday

Het is vandaag Blue Monday, een jaarlijks terugkerende dag waarop we volgens de wetenschap net wat minder goed in ons vel zouden zitten dan normaal. Dit kan te maken hebben met de feestdagen die voorbij zijn, goede voornemens die nog niet gelukt zijn, en de dagen die nog steeds lang donker zijn. Om deze dag een positieve wending te geven hebben we de volgende tips voor u.

1. Het is nooit te laat voor goede voornemens

Of het nu 1 januari is of 16, goede voornemens zijn niet in steen gegoten. Deze dag kan een mooie kans zijn om een goed voornemen opnieuw op te pakken, of zo bij te stellen dat het beter haalbaar is. Elke dag een wandeling buiten lukt misschien niet, maar om de dag is ook een mooi streven! Onnodige druk op uzelf leggen is niet nodig.

2. Plan een dagje uit

Een nieuwe tentoonstelling bewonderen, cultuur snuiven in een andere stad of uw favoriete sportclub weer eens in actie zien? Een dagje uit geeft u iets om naartoe te leven. Onze thuishulpen nemen u graag mee op pad! Als u mantelzorger bent, geeft u dit ook de ruimte om er zelf een dagje op uit te gaan.

3. Lachen is gezond

Wanneer u lacht worden er verschillende gelukshormonen in uw lichaam aangemaakt. Zoek vandaag eens een humoristisch boek op, of kijk naar grappige filmpjes en cabaret.

4. Een frisse neus

Even naar buiten voor een wandeling is een goede oppepper voor uw humeur. De combinatie van frisse lucht, beweging en de mooie natuur of gebouwen kan een sombere dag omtoveren tot een mooie dag!

5. Fijn voor elkaar

Het knuffelhormoon oxytocine geeft jong en oud een goed gevoel. Een mooi moment om uw partner, kind, kleinkind of maatje een dikke knuffel te geven. Niet alleen fijn voor u, maar fijn voor elkaar!

Caresse Schotborg

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u graag een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek? Neem dan gerust contact met mij op.