Terug naar overzicht
06 jul

Ons werk

De beste tips voor een goede nachtrust

Oudere dame ligt te slapen

Een goede nachtrust is essentieel voor uw gezondheid. U herstelt sneller en het houdt u gezond. Omdat goed slapen misschien niet altijd wil lukken, delen wij graag de volgende slaaptips met u.

 

  1. Regelmatig slaapschema. Probeer elke dag rond hetzelfde tijdstip naar bed te gaan en op te staan, zelfs in het weekend. Dit helpt uw interne klok te reguleren en zorgt voor een betere slaapkwaliteit.

  2. Zorg overdag voor voldoende (dag)licht. Uw biologische klok blijft dan in een goed ritme.

  3. Creëer een rustgevende slaapomgeving. Zorg ervoor dat uw slaapkamer koel, donker en stil is. Investeer in een comfortabel matras, kussen en beddengoed dat bij uw voorkeuren past.

  4. Beperk blootstelling aan schermen. Vermijd het gebruik van elektronische apparaten zoals smartphones, tablets en de tv vlak voor het slapengaan. Het blauwe licht kan uw slaap verstoren. Probeer in plaats daarvan te ontspannen met een boek of luister naar rustgevende muziek.

  5. Vermijd cafeïne en stimulerende middelen. Beperk uw inname van cafeïnehoudende dranken zoals koffie, thee en energiedrankjes, vooral in de middag en avond. Ook alcohol en nicotine kunnen de slaapkwaliteit negatief beïnvloeden.

  6. Eet licht in de avond. Vermijd zware, vette maaltijden vlak voor het slapengaan. Deze kunnen indigestie en ongemak veroorzaken, waardoor u moeilijker in slaap valt.

  7. Beperk dutjes overdag. Als u moeite heeft om 's nachts goed te slapen, probeer dan dutjes overdag te vermijden of beperk ze tot niet meer dan 20-30 minuten. Doe dutjes bij voorkeur vroeg in de middag.

  8. Raadpleeg een professional indien nodig. Als u ondanks het proberen van deze tips aanhoudende slaapproblemen hebt, kan het nuttig zijn om een arts of slaapspecialist te raadplegen. Zij kunnen u verder helpen met een juiste diagnose en behandeling.

 

Slaapt u liever niet alleen of herstelt u na een ziekenhuisopname? Met nachtzorg aan huis voorzien we u van een zorgeloze nacht. Meer informatie leest u hier: https://www.seniorservice.nl/mantelzorg/nachtzorg

Caresse Schotborg

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u graag een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek? Neem dan gerust contact met mij op.