Terug naar overzicht
20 nov

Ons werk

Een heel bijzonder bezoek

Blog mevrouw Kalff

Onlangs kreeg Janneke van Beuzekom, directeur van Senior Service, de eer om een bezoek te brengen aan één van onze cliënten, Mevrouw Kalff. Dat deed ze samen met Sita, de vaste thuishulp van mevrouw. Janneke vertelt graag over deze bijzondere ontmoeting.

“Samen met onze collega Sita mochten we de 98e verjaardag van Mevrouw Kalff vieren. Mevrouw Kalff is al geruime tijd een dierbare cliënt van Senior Service. Het feit dat Sita met haar 86 jaar nog vol passie aan de slag is, maakt dit verhaal extra bijzonder. Sita en Mevrouw Kalff kennen elkaar al enige jaren. In eerste instantie bezocht Sita mevrouw thuis, maar nu verblijft Mevrouw Kalff in een verpleegtehuis, waar Sita nog steeds twee keer per week bij haar langsgaat.

Met veel enthousiasme werd ik ontvangen. Na het overbrengen van onze felicitaties en het schenken van een kleine attentie, was er tijd voor een gezellig kopje thee en een gebakje. Mevrouw Kalff deelde enkele stukjes van haar levensverhaal, sprak over haar familie en benadrukte de bijzondere band die ze met Sita deelt. Het was een waar genoegen om naar haar te luisteren en de bijzondere dynamiek tussen deze twee dames te aanschouwen, die je bijna vriendinnen kunt noemen.

Toen ik vroeg wat Sita voor mevrouw Kalff betekent, was het antwoord glashelder: "Heel veel." Op de vraag wat Sita voor haar doet, luidde het antwoord: "Alles." Mevrouw Kalff vertelde dat Sita ervoor zorgt dat zij, ondanks haar aanzienlijke beperkingen en het feit dat ze in een verpleegtehuis verblijft, zich een volwaardig mens blijft voelen. Deze opmerking raakte me diep. Het is prachtig om te zien hoe wij ervoor kunnen zorgen dat de dingen die Mevrouw Kalff altijd waardeerde en belangrijk vond in haar leven behouden blijven. Dankzij Sita ziet ze er elke dag piekfijn uit, wordt haar haar keurig verzorgd en blijft haar geliefde theeservies glanzend.

Helaas zien we vaak dat ouderen ondanks de goede zorgen van alle zorgprofessionals belangrijke aspecten van hun leven verliezen. Dankzij de zorg van Sita behoudt Mevrouw Kalff dingen die het leven voor haar inhoud geven en blijft ze de regie over haar leven behouden. Ik heb een geweldige ochtend gehad met deze twee bijzondere dames, en het vervult me met trots te weten dat we elke dag zoveel kunnen betekenen voor onze cliënten.”

Caresse Schotborg

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u graag een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek? Neem dan gerust contact met mij op.