Terug naar overzicht
26 mei

Ons werk

Een middag op pad in Zeeland met thuishulp Trea

Thuishulp Trea van der Post.jpg

Regelmatig krijgen wij de vraag of wij ook ondersteuning bieden in uw regio. Het antwoord is: ja! Senior Service is in het hele het land actief. Zo ook in Zeeland, waar onze collega Trea wekelijks ondersteuning biedt aan de heer Rietveld.  Zij vertelt u hier graag meer over, leest u mee?

 

Thuishulp Trea (2).png

 

Thuishulp Trea | regio Zeeland 

Sinds het begin van dit jaar ga ik iedere week op bezoek bij de heer Rietveld*. Na een val in huis en een korte revalidatie in een zorghuis, woont meneer Rietveld (94) nu met ondersteuning weer thuis. Ondanks dat hij licht dementerend is, wil hij het liefst nog alles zelf doen. Ik probeer hem daarom zoveel mogelijk te ondersteunen en regelmaat te bieden waar nodig. Meneer Rietveld heeft geen buren en woont vrij afgelegen. Samen met mijn collega's probeer ik er daarom voor te zorgen dat hij niet vereenzaamt en op deze manier kunnen we goed in de gaten houden of alles nog reilt en zeilt. Want, hoe gezellig hij het telkens weer vindt als wij er zijn, hij is ook op zijn privacy gesteld.  Deze privacy kan hem elke middag gelukkig nog gegeven worden. 

Een goed begin van de dag

Bij binnenkomst in de ochtend wissel ik mijn collega van de nachtdienst af en maak ik meneer Rietveld alvast wakker. Terwijl hij zich aankleedt en opfrist, dek ik de ontbijttafel en leg ik zijn medicijnen klaar. Zo kan hij de dag goed starten en blijft hij in zijn ritme. Ook maak ik meteen een lunch voor hem klaar die ik, samen met een bakje vers gesneden fruit, in de koelkast zet. 

 

AdobeStock_217176060.jpeg

 

Wanneer meneer Rietveld naar beneden komt, ontbijten we gezellig samen en praat hij ronduit. Want verhalen vertellen, dat doet hij graag. Dat hij vergeten is dat ik zijn verhalen al meerdere keren heb gehoord, maakt voor mij niet uit. Zodra ik zie hoeveel blijdschap het hem brengt om zijn verhalen te kunnen vertellen, word ik vanzelf ook blij.

Na het ontbijt probeer ik altijd samen met meneer Rietveld naar buiten te gaan, hij woont immers aan zee en is gek van de prachtige natuur in zijn omgeving. Maar de paar uurtjes dat ik er ben wil hij graag vol maken met een gezellig praatje. En wandelen? Dat doet hij het liefst in zijn eigen tuin als ik weg ben. 

 

AdobeStock_247279710.jpeg

 

Ik waak, hij slaapt

Eens per week heb ik ook een nachtdienst bij meneer Rietveld (de rest van de week doen mijn vaste collega's de nachtdiensten). Die avonden vindt hij altijd gezellig, nog even een praatje onder het genot van een drankje en een bakje pinda's voordat er geslapen gaat worden. Althans; ik waak en hij slaapt. De nachtdiensten zijn nodig voor het geval dat meneer Rietveld opnieuw komt te vallen of vergeet de deuren op slot te doen. De volgende ochtend ontbijten we dan weer samen.  

Kleine moeite, groot gebaar

Wanneer ik tegen het einde van de ochtend naar huis ga, bel ik hem onderweg nog even op. ''Zou u iets voor mij willen doen? Als u in de koelkast kijkt ziet u een bord fruit en wat gesmeerde boterhammen liggen, wilt u die zo opeten?''. Blij verrast en dankbaar stemt hij toe. Als ik hem er niet aan herinner om te lunchen, vergeet hij dit en raakt hij qua eetmomenten uit zijn ritme. Een kleine moeite voor mij, maar een groot gebaar voor hem.

Samen maken we het mogelijk

Ik ben blij dat ik - samen met het team- meneer Rietveld de ondersteuning kan bieden die hij nodig heeft, zodat hij zo lang mogelijk in zijn eigen vertrouwde en prachtige omgeving kan blijven wonen. Het is fijn dat meneer Rietveld zo dankbaar is naar ons als team toe, dát is wat dit werk wat mij betreft zinvol maakt. Ik hoop mij dan ook nog vele jaren op deze manier in te kunnen zetten voor "onze" cliënten van Senior Service! 

 

*De namen van onze cliënten zijn vanwege privacyredenen fictief.

 

Noorlander_Maaike_Zeeland-BrabantWest.png

Vragen of op zoek naar extra ondersteuning in de regio Zeeland?

Neem dan gerust contact met mij op of bekijk mijn regiopagina.