Terug naar overzicht
18 mei

Ons werk

Even voorstellen: Inge en Elise!

Elise en Inge

Afgelopen mei zijn Elise en Inge gestart als nieuwe coördinatoren van de regio's Eindhoven en Zuidoost-Brabant. Lees hier waarom zij voor Senior Service hebben gekozen. 

 

Elise en Inge

 

Elise Meussen is coördinator van de regio Eindhoven. Ze is geboren in Brabant en samen met haar labrador Charlie woont zij nu in Woensel-West: een hippe buurt in Eindhoven waar verschillende culturen samenkomen. In haar vrije tijd gaat ze graag wandelen met haar hond. "Ik ben gek op buiten zijn en ga het liefst vaak de natuur in om bijvoorbeeld te kamperen!".

Inge Valkenburg is coördinator van de regio Zuidoost-Brabant. "Samen met mijn partner, 2 zoons en hond woon ik in Heeze: een klein dorpje naast Eindhoven. In mijn vrije tijd ben ik een fanatiek tennisser en houd ik ervan om gezellig met vrienden spelletjes te doen met een hapje en drankje."

 

Hebben jullie een persoonlijke ervaring met mantelzorg?

Elise: ''Ja, dat heb ik. Ik ben ooit tijdens een reorganisatie mijn baan verloren. Dat kwam ongeveer op hetzelfde moment dat mijn moeder vertelde dat het niet goed meer ging met mijn vader. Hij bleek aan Lewy Body dementie te lijden: een vorm van dementie die erg snel gaat. Het duurde niet lang voordat ik besloot weer bij mijn ouders te gaan wonen om de laatste maanden van het leven van mijn vader voor hem te zorgen."

Inge: "Zeker. Ik ben mantelzorger geweest voor iemand in mijn omgeving met Alzheimer. Wij werden vaak gebeld om langs te komen in acute situaties. Dit is echt een grote zorg geweest en hierdoor ben ik erachter gekomen hoeveel tijd en energie het kost om mantelzorger te zijn."

 

Handen

 

Hoe zijn jullie bij Senior Service terechtgekomen?

Elise: "Na lang in het bedrijfsleven gewerkt te hebben, besloot ik het roer om te gooien. Tijdens de zorg voor mijn vader merkte ik gek genoeg dat omgaan met dementerende ouderen mij goed afging. De keuze voor een zorgopleiding was dan ook snel gemaakt. Hier werd ik letterlijk weggestuurd met de woorden: jij bent ongeschikt voor de zorg, ik zou er maar mee stoppen. Eigenwijs als ik ben, liet ik mij dit natuurlijk niet aanpraten. Toen de vacature voor mantelzorgondersteuner voorbijkwam bij Senior Service wist ik het zeker: dit vind ik fantastisch. Dit heb ik dan ook een jaar met liefde gedaan. En nu is het dan tijd voor een mooie nieuwe stap: regio-coördinator van Eindhoven!"

Inge: "Ik ben 18 jaar werkzaam geweest in de zorg als medisch secretaresse. Eigenlijk heb ik altijd het gevoel gehad ik dat nog meer wilde betekenen voor mensen. Toen ik de vacature online tegenkwam bij Senior Service werd ik direct enthousiast. En de gesprekken die daarop volgden maakten mij nóg enthousiaster!"

 

Waarvoor zet jij je in binnen jouw regio?

Elise: " De komende tijd ligt voor mij de focus op netwerken in de regio en goede contacten te leggen met zorginstellingen. Het matchen van de juiste medewerker aan de cliënt vind ik ook erg belangrijk. Het werkt in mijn voordeel dat ik al een jaar als medewerker heb gewerkt. Ik ken al veel cliënten en medewerkers in de regio en weet dus goed wat de wensen en behoeften zijn."

Inge: "Het is mijn doel om mensen kennis te laten maken met Senior Service. Hen laten zien dat wij echt een grote steun kunnen zijn voor mantelzorgers. Ik vind het heel belangrijk om hulp te bieden aan mensen die dat nodig hebben. Ook ga ik de komende tijd mijn eerste contacten leggen met zorginstellingen."

 

Geniet van iedere dag en probeer er samen wat moois van te maken.

 

Wat wil jij anderen graag meegeven?

Elise: "Mantelzorgondersteuning vervult een belangrijke rol naar de familie van een cliënt toe. We kunnen echt een luisterend oor bieden en gevraagd of ongevraagd advies geven. Dit wordt door families vaak enorm op prijs gesteld omdat we misschien weer andere dingen zien die zij niet zien, juist omdat we niet altijd 24 uur per dag aanwezig zijn."

Inge: "Geniet van iedere dag. Ik ben me ervan bewust dat dit in schrijnende situaties heel lastig kan zijn. Maar probeer er samen wat moois van te maken. En heel belangrijk: durf om hulp te vragen. Veel gezinnen willen de mantelzorg graag zelf doen. Ik heb helaas veel gezinnen hier aan onderdoor zien gaan."

 

Caresse Schotborg

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u graag een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek? Neem dan gerust contact met mij op.