Terug naar overzicht
15 mei

Ons werk

Even voorstellen: Tanita Nijmeijer

Tanita Nijmeijer

Onlangs is Tanita gestart als Manager Zorg bij Senior Service. Wij stellen haar graag aan jullie voor! Tanita is 34 jaar en woont momenteel in Den Bosch, hoewel ze oorspronkelijk uit Utrecht komt. Ze reist graag, houdt van gezelligheid en brengt veel tijd door met familie en vrienden.

 

Wat heb je gedaan na je studie?

“Na mijn studie verpleegkunde heb ik verschillende banen gehad in de geestelijke gezondheidszorg, zowel in de crisiszorg als in langdurige zorg. Ik ben hier tijdens mijn opleiding tot verpleegkundige gestart en na een moment waarop ik twijfelde over werken in de zorg heb ik in de ouderenzorg mijn passie voor hulpverlening weer teruggevonden.

Werken in de ouderenzorg is ontzettend dankbaar. Ik heb in mijn loopbaan veel verschillende functies gehad, variërend van aan het bed tot aan kwaliteitsverpleegkundige en kwaliteitscoach. Ik kom het beste tot mijn recht in teams waar uitdagingen liggen en waar we buiten de gebaande paden durven te denken. Protocollen zijn belangrijk, maar ik geloof ook sterk in innoveren en vernieuwen om de zorg voor ouderen te verbeteren. ”

 

Hoe ben je bij Senior Service terecht gekomen?

“Heel eerlijk gezegd kwam het spontaan op mijn pad, ik zocht een nieuwe functie waarin ik mij verder kon ontwikkelen.

Bij Senior Service kreeg ik de mogelijkheid om meer invloed te hebben op de uitvoering van de zorg.  Ik geloof dat we veel kunnen bereiken en dat er veel mogelijk is, zelfs in uitdagende tijden waarin er vaak gesproken wordt over personeelstekorten. Het is leuk dat we echt iets nieuws aan het opzetten zijn, vanuit een visie waar ik erg achtersta. Met onze thuiszorg kunnen we het hele plaatje bieden, van uitstapje tot aan een vorm van thuiszorg op het moment dat iemand dat nodig heeft. Er wordt hier gedacht in mogelijkheden voor onze cliënten, in plaats van in beperkingen en dat vind ik erg belangrijk.”

 

Wat ga je precies doen?

“In de functie Manager Zorg bewaak ik de kwaliteit van de zorg die we verlenen en leg ik de processen vast.  Hierbij kijk ik naar het toetsingskader van de wijkverpleging. Ik ben tevens sparringspartner van alle coördinatoren voor de inzet van zorg. Samen kijken we bijvoorbeeld naar de invulling van Wlz-indicaties. Wat kunnen wij bieden, waar liggen de grenzen. Ik vind het belangrijk om te kijken vanuit het oogpunt dat alles mogelijk is.”

 

Wat wil jij ouderen in Nederland graag meegeven?

Als ik één boodschap zou mogen meegeven aan ouderen, dan is het wel dat er veel mogelijk is op het gebied van thuis blijven wonen. We moeten niet denken in beperkingen, maar juist in mogelijkheden. Ik geloof dat iedereen het recht heeft op een zo fijn mogelijk leven, bij voorkeur in een omgeving die voor hen prettig is. Er wordt heel veel gezegd dat er in de toekomst geen zorgpersoneel meer is, maar met organisaties zoals wij is er juist veel mogelijk. Die angst is niet altijd nodig. Wij zijn een mooie aanvulling op de wijkverpleging, ook omdat we daar goed mee kunnen samenwerken.”

 

Wil jij net als Tanita het verschil maken voor senioren? Bekijk onze vacatures en solliciteer direct.

Caresse Schotborg

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u graag een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek? Neem dan gerust contact met mij op.