Terug naar overzicht
30 apr

Ons werk

Hoe regelt u thuiszorg?

Hoe regel ik thuiszorg?

Bij Senior Service geloven we in een unieke benadering van thuiszorg, waarbij uw behoeften centraal staan en flexibiliteit voorop staat. Maar hoe regelt u eigenlijk thuiszorg, en wat maakt onze aanpak anders dan die van andere thuiszorgorganisaties? In dit blog leggen we het graag aan u uit.

 

Thuiszorg van de wijkverpleegkundige

Wanneer u verpleging en verzorging nodig heeft, kunt u hier aanspraak op maken vanuit het basispakket van uw zorgverzekering. De wijkverpleegkundige speelt hierbij een belangrijke rol. Deze professional bekijkt samen met u en eventueel uw arts welke zorg u precies nodig heeft. Voor verpleging en verzorging thuis heeft u geen verwijzing van een arts nodig. U kunt zelf contact opnemen met een zorgaanbieder om wijkverpleging te ontvangen.

 

Advies bij het kiezen van een zorgaanbieder

Bij het kiezen van een zorgaanbieder hoeft u er niet alleen voor te staan. U kunt advies vragen bij verschillende instanties, zoals de gemeente, het sociale wijkteam, uw huisarts of de transferverpleegkundige. Deze professionals helpen u om de juiste keuze te maken op basis van uw behoeften en situatie.

 

Regelen via de wijkverpleegkundige

Om thuiszorg te regelen, kunt u contact opnemen met een wijkverpleegkundige, vaak in dienst van een thuiszorgorganisatie. U kunt ook zelf organisaties benaderen die thuiszorg bieden. Bij Senior Service onderscheiden we ons door onze unieke benadering. Geen wachtlijsten, geen vaste tijden, maar zorg op maat die past bij uw wensen en behoeften. We zorgen altijd voor een medewerker die bij u past en een vast gezicht, zodat u zich altijd op uw gemak voelt. In veel gevallen wordt onze dienstverlening vergoed. Onze collega’s zijn goed op de hoogte van alle regels en procedures binnen het zorglandschap, en ondersteunen u graag.

 

Welke verpleging en verzorging valt onder thuiszorg?

Alle verpleging en verzorging die u thuis ontvangt, valt onder de noemer thuiszorg. Dit kan variëren van hulp bij aankleden en douchen tot medicijnen klaarzetten en wondverzorging. Bij Senior Service streven we ernaar om u te ondersteunen in alle aspecten van uw dagelijks leven, met als doel een comfortabel en gelukkig thuis. Dit omvat onder andere hulp bij het bereiden en nuttigen van maaltijden, de boodschappen, nachtzorg, 24-uurszorg en alle andere niet-verpleegkundige handelingen.

 

Wilt u meer weten over onze unieke benadering van thuiszorg en hoe wij u kunnen ondersteunen? Neem gerust contact met ons op, we staan voor u klaar!

Caresse Schotborg

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u graag een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek? Neem dan gerust contact met mij op.