Terug naar overzicht
17 mrt

Nieuws

Hoe Senior Service omgaat met het coronavirus

Handen wassen.jpg

Nederland is in de ban van het coronavirus. Gisteren sprak onze premier Mark Rutte in een toespraak over de maatregelen en de verwachtingen die we moeten hebben de komende tijd. Zo zei hij dat het coronavirus voorlopig nog wel onder ons zal blijven.

Wij begrijpen dat de crisis rondom het coronavirus voor veel onrust zorgt. Senior Service volgt actief alle aanbevelingen van het RIVM en houdt zich aan een strikt protocol met haar medewerkers en coördinatoren door heel Nederland. In deze uitzonderlijke periode wensen wij onze cliënten, families, medewerkers en collega’s in de zorg veel gezondheid toe. Ook willen we benadrukken dat we juist nu de kwetsbare groepen in onze samenleving niet uit het oog mogen verliezen. Dit vraagt om veel creativiteit van onze medewerkers. Wij zullen er alles aan doen om de mantelzorgers, cliënten en collega’s van zorginstellingen de ondersteuning te blijven bieden die zij van ons gewend zijn.

Juist nu is het belangrijk dat iedereen goed op de hoogte is van ons beleid omtrent het coronavirus. Medewerkers van Senior Service bezoeken zowel senioren in hun thuissituatie als bewoners van verpleeghuizen. Om die reden hebben wij de volgende maatregelen genomen en afspraken gemaakt:

 

  • Senior Service volgt alle aanbevelingen van het RIVM en de maatregelen van het kabinet.
  • We hebben een strikt landelijk protocol met interne en externe richtlijnen waar elke medewerker van op de hoogte is.
  • Er wordt actief schriftelijk en telefonisch gecommuniceerd met medewerkers (dagelijks), families, cliënten en collega’s in de zorg.
  • Vanuit de directie worden er wekelijks, en indien nodig vaker, videoboodschappen gedeeld om extra tekst en uitleg te geven bij de situatie. We willen hiermee iedereen extra informeren en op de hoogte houden.
  • Er zijn geen werknemers van Senior Service besmet geraakt met het Coronavirus. Bij geringe gezondheidsklachten verbieden wij medewerkers langs cliënten te gaan. Senior Service zorgt dan direct voor vervanging.

Meer vraag naar extra hulp

De verwachting is dat senioren de komende tijd minder bezoek van familie zal ontvangen. Ook merken we dat collega’s in zorginstellingen meer hulp nodig hebben dan normaal door ziekteverzuim. We bieden extra ondersteuning in de nachtzorg, aan de receptie, als telefonische bereikbaarheidsdienst of met het bezorgen van medicijnen.

In de thuissituatie bieden we extra persoonlijke aandacht aan de cliënt en familie via de telefoon of op een andere manier. Ook passen we, waar nodig, verschillende bezoeken aan door langs te gaan voor de boodschappen en verse maaltijden te brengen in deze onzekere tijd.

Dick de Wit, coördinator van regio Utrecht

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u graag een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek? Neem dan gerust contact met mij op.