Terug naar overzicht
12 mei

Ons werk

Interview met Susana: ''Iets positiefs betekenen voor anderen''

Medewerker Susana .jpg

Begin april startte Susana do Livramento als HR-medewerker bij Senior Service. Ondertussen draait ze al een paar weken mee binnen het team en heeft ze verschillende bijzondere gesprekken gevoerd met (potentiële) medewerkers. In haar vrije tijd gaat Susana graag de natuur in om te wandelen met haar hond, maar ook is ze vaak thuis te vinden in Schiedam bij haar kinderen, kat en Frans hangoor konijn. Om deze HR-medewerker wat beter te leren kennen stelden wij haar wat vragen, leest u mee? 

 

Hoe ben je bij Senior Service terechtgekomen?

''Toen ik de vacature voor HR-medewerker online voorbij zag komen, werd ik meteen enthousiast. Niet alleen omdat de functie goed aansluit bij mijn opleiding en werkervaring (ik heb namelijk HRM gestudeerd en ook als HR Officer gewerkt), maar ook omdat ik het waardevol vind om onderdeel te zijn van een organisatie die een mooie dienstverlening verleent aan ouderen''.

 

200814-Senior Sevice website_DSC9737.jpg

 

Wat spreekt jou zo aan in de maatschappelijke dienstverlening?

''Het geeft mij veel voldoening als ik iets positiefs kan betekenen voor een ander. Vooral voor kwetsbare groepen in de maatschappij, zoals onze ouderen. Daar zet ik mij graag voor in! Tijdens de dagelijkse gesprekken die ik heb met potentiële nieuwe medewerkers, vind ik het mooi om te luisteren naar de beweegredenen die sollicitanten hebben om te werken met de doelgroep. Zo vertellen zij vaak dat het heel dankbaar werk is om te doen en dat ze er veel voldoening uit halen. Ook zijn er regelmatig sollicitanten die vanuit hun persoonlijke ervaring met mantelzorg bij ons terechtkomen''. 

 

Een hart voor de zorg en hun medemens

 

Hoe zijn de eerste weken bevallen?

''Erg positief! De eerste periode ben ik voornamelijk bezig geweest met het leren kennen van de organisatie en alle werkzaamheden. Maar tot nu toe vind ik het heel leuk en leerzaam. Ik kijk dan ook met enthousiasme uit naar alle toekomstige bezigheden''.

Wat valt jou op als je kijkt naar jouw collega's?

''De compassie voor ouderen en mantelzorgers! Het valt mij op dat medewerkers die willen werken in dit vakgebied, een hart hebben voor de zorg en voor hun medemens. Ze bieden graag gezelschap aan eenzame ouderen en willen er ook echt voor zorgen dat onze cliënten nog een zo prettig mogelijk leven kunnen hebben. Dat vind ik echt geweldig en heel mooi werk en daar heb ik veel respect en bewondering voor!''.

Medewerker Susana .jpg

Vragen over werk en/of vacatures?

Neem dan gerust contact op met mij of Linda