Terug naar overzicht
05 jun

Ons werk

Mantelzorger aan het woord: "Bij mijn vader klikte het vanaf de eerste ontmoeting."

200814-Senior Sevice website_DSA0301.jpg

Senior Service helpt mantelzorgers en senioren met aanvullende mantelzorg in het dagelijks leven. Dit doen wij al 25 jaar met veel liefde en plezier. Maar wat vinden onze cliënten en hun dierbaren van ons? Graag laten wij mantelzorger Lisette uit Haarlem aan het woord over haar ervaring met onze ondersteuning.

“Eigenlijk werden we er ons pas van bewust toen er op televisie over werd gesproken: je bent mantelzorger. Mantelzorg betekent voor mijn partner en mij een paar keer per week langs mijn vader gaan van 84. Hij kan nog veel zelf, maar zegt zeker geen ‘nee’ als er hulp wordt geboden. Gelukkig maar, je hoort namelijk wel anders om je heen. Mensen willen de kinderen niet belasten en zwijgen als er iets mankeert. Daar gaat het vaak mis.

Thea, de vaste thuishulp, komt nu al 1,5 jaar bij hem. Ze gaan naar de markt in de stad en koken en eten twee keer per week gezellig samen. Hij kijkt hier elke keer weer naar uit. Ze gaat ook mee naar controleafspraken in het ziekenhuis en haalt de medicijnen op bij de apotheek.

 

“Bij mijn vader klikte het vanaf de eerste ontmoeting.”

 

Naast dat mijn vader er veel plezier aan beleeft, geeft het ons ook wat rust en tijd voor onszelf. Continu beschikbaar zijn naast je baan en eigen gezin is vrijwel onmogelijk.

Vorig jaar gingen we twee weken naar Italië. Mijn vader kreeg toen vaker bezoek van Thea. Dan ga je pas met een gerust gevoel op vakantie. Als je twijfelt, moet je het gewoon een keer proberen. Bij mijn vader klikte het vanaf de eerste ontmoeting. Dit maakte alles anders."

Caresse Schotborg

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u graag een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek? Neem dan gerust contact met mij op.