Terug naar overzicht
12 jun

Ons werk

Meer dan een hulp: een dag in het leven van thuishulp Manon

Thuishulp Manon schaakt met meneer Wolters

De thuishulpen van Senior Service geven senioren elke dag de kans om langer vertrouwd thuis te blijven wonen, en ondersteunen daarmee ook hun mantelzorger(s). Ze zijn meer dan een hulp, want ze bouwen ook een hechte band op met de senior. We lopen een dag mee met thuishulp Manon, die graag vertelt over haar ervaringen.

“Ik kom al 3 jaar bij meneer Wolters. In het begin ging ik eens keer per week langs, inmiddels is dat twee keer. Ook bel ik regelmatig even met hem om te checken of alles goed gaat. Zijn kinderen wonen aan de andere kant van het land en steeds heen en weer rijden werd erg lastig voor hen. Daarom ben ik blij dat ik kan helpen.

Als ik 's ochtends opsta eet ik mijn ontbijt en pak ik mijn tas in. Hier stop ik standaard een puzzelboek of ander tijdschrift in, want meneer Wolters is gek op lezen en puzzelen. Daarna bel ik hem even zodat hij zijn boodschappenlijstje door kan geven. Met een volle boodschappentas bel ik aan bij meneer. Alleen al zijn blijdschap wanneer hij me ziet is een enorme motivatie om dit mooie werk te doen.

 

"Ik vind het prachtig om hem blij te zien."

 

Samen maken we de lunch klaar die we onder het genot van een kopje koffie opeten. We kletsen wat en ondertussen geef ik de planten water, neem ik de vitrinekast af en maak ik een rondje met de stofzuiger. Omdat meneer vandaag een doktersafspraak heeft, help ik hem met omkleden en kam ik zijn haar. We rijden naar de afspraak, waar ik een bondig verslag schrijf van het gesprek met de dokter. Dit deel ik later vandaag met de kinderen van meneer.

Bij thuiskomst spelen we een potje schaken en kijken we tv. We zijn beiden gek op natuurdocumentaires, dus daar genieten we extra van. Ik vind het prachtig om hem blij te zien. In die 3 jaar hebben we een hele goede band opgebouwd. Zo goed zelfs, dat zijn kinderen me uitnodigen voor hun verjaardagen. Een enorm compliment, en ik doe het met liefde. Als ik later zelf oud ben, hoop ik ook een vaste thuishulp in te kunnen schakelen. Het is namelijk meer dan alleen een hulp: een echt maatje om je oude dag leuker te maken.”

Caresse Schotborg

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u graag een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek? Neem dan gerust contact met mij op.