Terug naar overzicht
07 jun

Ons werk

Met een gerust hart op vakantie: zo kan het ook!

Zomer Senior Service

Na twee zomers die er anders uitzagen dan gewend, kunnen we dit jaar weer "normaal" op zomervakantie. Dagelijks ontvangen wij vragen van mantelzorgers die op zoek zijn naar een flexibele oplossing, zodat zij met een gerust hart op vakantie kunnen gaan. Vaak proberen zij de zorg voor hun naaste zoveel mogelijk zelf te regelen. Helaas lukt dat niet altijd en dat brengt onrust en stress met zich mee. Onze cliënten schakelden een thuishulp van Senior Service in. Benieuwd naar hun ervaringen? Wij hebben er een aantal voor u op een rij gezet.

Tijdelijke ondersteuning

Veelal wordt er eerst in de omgeving gezocht naar een vervanger. Bijvoorbeeld een buurman of buurvrouw, andere familieleden of een vrijwilligersorganisatie. Vaak zijn zij bereid om tijdens de vakantieperiode te helpen met wat taken. Helaas is dit niet altijd en voor iedereen mogelijk. Daarnaast is het ook niet vanzelfsprekend om goed contact te hebben met de buren of een familielid die ver weg woont. Bovendien hebben veel alleenwonende senioren behoefte aan meer ondersteuning. Op zo’n moment kan een thuishulp van Senior Service tijdelijk de meest noodzakelijke mantelzorgtaken overnemen.

Jolanda, Alten| 10,0 – Dik tevreden

''Voor mijn vader gedurende 3 weken hulp gehad van Senior Service i.v.m. vakantie van ons als kinderen. Mijn vader is 91 en volledig bedlegerig; er is bijna geen contact meer met hem te krijgen. Senior Service ingeschakeld voor het geven van middag-, avondeten en honden verzorgen voor 5 momenten per week. Dit is prima en in goed overleg verlopen. De medewerkster die de opvang heeft gedaan had veel begrip voor de situatie. We zijn met een gerust hart op vakantie gegaan. Voor een net en reëel tarief word je even helemaal ontzorgd!''

 

Met een gerust hart op vakantie

Het komt regelmatig voor dat senioren denken het best een aantal weken zelf te redden.  Zij gaan dan, tegen beter weten in, zelfstandig op pad. Hierdoor kan men in onveilige situaties terecht komen en het idee dat er iets mis zou kunnen gaan, draagt niet bij aan een ontspannende vakantie voor de zoon of dochter. Tijdens uw vakantie houdt onze medewerker uit de buurt een extra oogje in het zeil. Tussentijds wordt er even gebeld en wordt u netjes op de hoogte gehouden door de medewerker. Zodoende kunt u met een gerust hart van uw welverdiende vakantie genieten en is er altijd iemand in de buurt bij uw vader of moeder.

Johan, Aduard| 9,0 – Snel en goed geregeld

''Voor onze 90-jarige moeder hebben we al een aantal keren mantelzorgvervanging geregeld via Senior Service. Onze moeder voelt zich vertrouwd met de dames van Senior Service. Ze zorgen goed voor haar. Koken voor haar en eten gezellig samen met haar. Omdat ze niet meer alleen durft te zijn blijven de dames van Senior Service ook slapen. Dit zorgt ervoor dat we met een gerust hart af en toe een weekendje weg gaan en ook op vakantie kunnen. Als we een hulpaanvraag doen heeft Sigrid het meestal binnen een paar uur geregeld. Ook als het op korte termijn moet.''

Eén vast gezicht

Hulp accepteren van een vreemde is niet makkelijk. Zeker wanneer dit slechts voor een aantal weken is, omdat de dochter of zoon op vakantie is. Een bekend en vertrouwd gezicht is dan een belangrijke basis voor het opbouwen van een vertrouwensband.  Bij Senior Service bieden wij een vaste thuishulp waardoor er snel een hechte band kan ontstaan tussen uw vader of moeder en onze medewerker.

Andy, Amsterdam| 10,0 – Zorgeloos op vakantie

''Het klikte goed tussen Elis en mijn moeder. De eerste dag was even stroef maar daarna verliep het prima. Mijn moeder is bijna 90 jr. en denk het allemaal alleen aan te kunnen maar wat hulp is toch beter. Wat ook prettig was, dat de zelfde persoon aanwezig kon zijn. Steeds een ander vindt zij echt niet prettig. Nu kon ik zorgeloos van mijn week weg genieten. Volgende keer neen ik weer contact met jullie op.''

 

Financiële ondersteuning mogelijk

Wist u dat er tegenwoordig aanzienlijk meer zorgverzekeraars zijn die, ook in de zomerperiode, 'Vervangende Mantelzorg' van Senior Service vergoeden?  Dit geldt voor personen die mantelzorg krijgen, maar kan ook gelden voor mantelzorgers. We zijn gecontracteerd door o.a. Zilveren Kruis, CZ, OHRA, Nationale-Nederlanden, ONVZ en DSW. Het complete overzicht van deze vergoedingen vindt u hier. Raadpleeg altijd uw zorgconsulent om te controleren of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

Dick de Wit, coördinator van regio Utrecht

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u graag een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek? Neem dan gerust contact met mij op.