Terug naar overzicht
29 dec

Nationale Zorgklas 2021: In gesprek met Ingemar

Nationale_Zorgklas

In april 2021 startten 9 van onze medewerkers aan de Nationale Zorgklas: een landelijk initiatief vanuit de overheid om op verantwoorde wijze via een versneld leertraject extra hulpkrachten voor te bereiden op werken in de zorg. Tijdens een training van 4 maanden werden onze thuishulpen opgeleid tot een gecertificeerde helpende niveau 2.

We spraken Ingemar Lubbers, collega en tevens algemeen coördinator en examinator voor de Nationale Zorgklas, over haar ervaring.

Waarom de Nationale Zorgklas?

"Het zijn moeilijke tijden, waarin we ons nog niet eerder hebben bevonden. Het coronavirus was en is nog steeds de zorg van heel Nederland. Binnen Senior Service zagen we ook de vraag groeien naar gecertificeerd zorgpersoneel. Het was voor ons een mooie kans om hierop in te spelen en tegelijkertijd te investeren in onze medewerkers. Dit heb ik altijd al heel belangrijk gevonden."

Hoe zag de opleiding eruit?

"Na een selectieprocedure gingen uiteindelijk 9 van onze thuishulpen van start. Samen met opleidingscentrum Capabel werd het theoretische deel van de opleiding opgezet. De training duurde 4 maanden en werd volledig vergoed door Senior Service. Het praktijkonderdeel werd door ons zelf verzorgd. Onze thuishulpen oefenden onder andere met het helpen en ondersteunen bij kleine activiteiten en niet complexe persoonlijke verzorging. De deelnemers hebben de opleiding afgesloten met een verslag over veiligheid, een profileringsgesprek en diverse examens. In de examens werd getoetst of de student bekwaam geacht werd om de handeling zelfstandig uit te voeren.

Het was een pittige periode voor de studenten van april t/m juli. Maar ondertussen hebben 7 van de 9 deelnemers hun certificaat in ontvangst mogen nemen!"

 

Nationale_Zorgklas

 

Was het een succes?

"Zeker, ik zou het zo weer doen. Het is voor mij altijd al belangrijk geweest om goed te investeren in de medewerkers die dat willen. En om personen echt in hun kracht te zetten en te achterhalen wat iemand nodig heeft om een nóg betere medewerker te worden. Er is tevens een mooie opdracht uitgekomen bij een opdrachtgever waar stage is gelopen door onze thuishulpen. Ze werden zo blij en enthousiast van onze medewerkers, dat ze besloten om ons vaker in te zetten. "

Ingemar Lubbers, coördinator van regio Zuidoost Brabant

Ingemar Lubbers - Coördinator Zuidoost-Brabant

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact op met Ingemar.