Terug naar overzicht
15 dec

Ons werk

Even voorstellen: onze nieuwe coördinatoren!

Hanneke en Klaas

Dit najaar zijn Hanneke en Klaas gestart als nieuwe coördinatoren van de regio Brabant-West/Zeeland en Noord-Nederland. Lees hier waarom zij voor Senior Service hebben gekozen. 

 

Hanneke en Klaas

 

Hanneke Verboom is coördinator voor de regio Zeeland en Brabant-West. Ze is een geboren en getogen Brabantse en samen met haar man en zoontje woont ze nu in Zierikzee. In haar vrije tijd gaat ze graag naar de film of uiteten. "Maar mijn grootste hobby is toch wel mijn paard. Ik ben ongeveer 3 á 4 keer per week te vinden op de manege bij mij in de buurt!".

Klaas de Rode is coördinator voor de regio Noord-Nederland.  "Samen met mijn gezin woon ik in Noordhorn. Mijn grootste hobby is tuinieren. Bij mijn huis heb ik een hele grote mooie tuin in Japanse stijl met een koivijver. Hiermee heb ik zelfs een keer in een koivakblad gestaan in de categorie mooiste tuinen met koivijvers!"

 

Hebben jullie een persoonlijke ervaring met mantelzorg?

Hanneke: ''Echt een persoonlijke ervaring kan ik niet delen maar ik werk al heel lang in de zorg. In mijn vorige functie kwam ik veel in contact met ouderen. Helaas door alle bezuinigingen zie je dat eigenlijk het stukje koffiedrinken, gezelschap of even een wandelingetje maken vaak wegvalt. Je ziet wat dat doet met mensen en dat het eenzaamheid veroorzaakt. Ik vind het heel mooi om voor deze mensen iets te kunnen doen en er op deze manier een betekenis aan te kunnen geven."

Klaas: "Zeker, sinds een paar jaar ben ik mantelzorger voor mijn moeder. Mijn vrouw en ik verzorgen dagelijks haar eten, doen de huishouding en onderhouden haar tuin. Vanwege haar COPD is mijn moeder veel thuis. We vinden het belangrijk om er zoveel mogelijk voor haar te zijn. Om deze reden hebben we haar ook naar Noordhorn gehaald in een seniorenwoning. Zo kunnen we altijd lekker dichtbij zijn."

 

AdobeStock_264600032 (1).jpeg

 

Hoe zijn jullie bij Senior Service terechtgekomen?

Klaas: "Na 30 jaar lang accountmanager geweest te zijn, besloot ik het roer om te gooien. Voor werk ben ik de laatste jaren erg veel van huis geweest. Zo woonde ik bijvoorbeeld de laatste 2 jaar in Duitsland en leefde ik van hotel tot hotel. Dit begon aan mijn huisfront te knagen en dat zette mij aan het denken. Wat zou ik graag willen doen tot aan mijn 67e? Contact met ouderen heeft mij altijd al getrokken en het leek mij dankbaar werk. Daarnaast vind ik coördineren en leidinggeven fantastisch. De vacature van Senior Service kwam op mijn pad en ik besloot een brief te schrijven. Na twee gesprekken werd ik alleen maar enthousiaster. Ik ben heel blij met deze keuze!"

Hanneke: "Op een vacaturesite kwam ik toevallig een vacature van Senior Service tegen. Ondanks dat ik het op dat moment goed naar mijn zin had en eigenlijk niet op zoek was naar een nieuwe baan, wist ik het direct. Dit is het en deze droombaan moet ik hebben!"

 

Waarvoor zet jij je in binnen jouw regio?

Hanneke: "Voor de komende tijd ligt mijn focus erop dat we worden gezien als een van dé spelers in de regio Zeeland en Brabant-West. Dat we de naamsbekendheid in de regio gaan vergroten en gezien worden als een echt persoonlijke organisatie. Het is belangrijk voor de toekomst dat mensen Senior Service goed kennen. En dat we echt een sparringspartner worden voor huisartsen en zorgorganisaties. Heel veel grote zorgorganisaties komen bij cliënten thuis maar kunnen eigenlijk nog niets doen omdat het nog niet binnen hun expertise valt. Wij kunnen hierin een mooie tussenstap zijn."

Klaas: "In vergelijking met bijvoorbeeld regio Rotterdam, heeft regio Noord-Nederland minder cliënten ondanks dat het een grote regio is.  Ik vind het daarom enorm belangrijk om onze bestaande cliënten heel goed van dienst te zijn. Daarnaast is het mijn doelstelling nieuwe cliënten te werven en de naamsbekendheid van Senior Service te vergroten. Ik wil anderen ervan bewust maken dat we zorg kunnen wegnemen bij kinderen en zorg kunnen verlenen aan diegenen die het nodig hebben."

 

We moeten het met elkaar doen, dus zorg goed voor elkaar.

 

Wat wil jij anderen graag meegeven?

Klaas: "Zo lang het nog kan, geniet ervan. Dit vind ik echt heel belangrijk voor ouderen. Onze cliënten zijn heel gelukkig met ons minimaal 2 uur in de week. Het is toch een stuk extra aandacht waardoor ze niet in de eenzaamheid geraken. Dus als de ruimte en middelen er zijn, pak het aan en doe het dan."

Hanneke: "Je hoort heel vaak dat mensen zorg nodig hebben maar eigenlijk niet zo goed weten waar ze terecht kunnen. Het is voor deze mensen te weinig bekend wat er allemaal mogelijk is. Je hoeft nog geen diagnose te hebben voordat je recht hebt op zorg. Ik denk dat we daar als zorg Nederland nog een grote slag te halen hebben. We moeten het met elkaar doen, dus zorg goed voor elkaar. En vergeet niet dat het niet erg is om hulp te vragen, dit mag echt."

 

Heb je als afsluiter misschien nog een leuke kerstboodschap?

Hanneke: "Zorg voor elkaar, heb elkaar lief en zorg vooral dat je het heel gezellig hebt met de mensen om je heen. Zorg dat je jezelf binnen de vier muren van je huis heel fijn en gelukkig voelt. Ik denk echt dat dit in deze tijd het allerbelangrijkste is!"

Klaas: "Gisteren is geweest, morgen weet je het niet, maar vandaag leef je. Geniet er dus van!" 

Dick de Wit, coördinator van regio Utrecht

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u graag een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek? Neem dan gerust contact met mij op.