Terug naar overzicht
21 feb

Nieuws

Senior Service breidt dienstverlening uit met maaltijdondersteuning

Blog maaltijdondersteuning

Sinds 1995 staat Senior Service bekend om haar betrouwbare ondersteuning voor ouderen die thuis wonen. Met een diepgaand begrip van de uitdagingen waar zowel kwetsbare ouderen als mantelzorgers mee te maken krijgen, introduceren we een maaltijdondersteuningsprogramma voor kwetsbare ouderen. Gemeente Zoetermeer is de eerste gemeente in Nederland waar dit programma de afgelopen maanden van start is gegaan.

Dit betekenisvolle initiatief is opgezet ter ondersteuning van kwetsbare inwoners die tijdelijk niet zelfstandig kunnen functioneren. Dit programma is specifiek ontworpen voor situaties waarin het bestaande mantelzorgnetwerk overbelast raakt of onvoldoende ondersteuning kan bieden, waarbij de nadruk ligt op het behoud van zelfstandigheid en welzijn van de inwoners.

Wat houdt maaltijdondersteuning in?

In Zoetermeer heeft Senior Service een essentieel programma opgezet dat direct inspeelt op de behoeften van kwetsbare inwoners die tijdelijk niet meer zelfstandig kunnen functioneren. De thuishulpen van Senior Service bieden niet alleen hulp bij het bereiden en nuttigen van ontbijt, lunch, diner of een combinatie hiervan, maar houden ook het algemene welzijn van cliënten in de gaten. Bovendien worden aanvullende taken uitgevoerd, zoals het opmaken van het bed, het verzorgen van planten en het controleren van de houdbaarheid van voedsel in de koelkast, allemaal in overleg met de cliënt. Het is een responsieve service die snel kan worden ingezet na aanmelding door een Wmo-consulent.

De ervaring van Marjolein van der Gouwe - Paul, Netwerkregisseur Wmo bij de gemeente Zoetermeer

Marjolein van der Gouwe - Paul deelt haar bevindingen over deze nieuwe samenwerking: "Senior Service is een professionele organisatie met bevlogen medewerkers. Vanuit de inwoners komen positieve berichten over de maaltijdondersteuning. Continuïteit in ondersteuning bij maaltijden en het vermogen om te signaleren wat de best passende ondersteuning zou zijn voor de inwoner, in samenwerking met de gemeente, is wat het ons oplevert. Senior Service staat open voor verbreding van hun aanbod en vernieuwing waar mogelijk, medewerkers die openstaan om te leren, maar bovenal bieden zij passende ondersteuning voor elke inwoner."

“Nu kan hij zichzelf weer goed verzorgen, een prachtig resultaat van onze inzet."

Een kijkje vanuit het veld

Hanneke, coördinator bij Senior Service, deelt één van de succesverhalen: "Eén van de cliënten, die enorm was afgevallen, moest dringend aansterken. Dankzij de toegewijde zorg van ons team, die gedurende drie maanden drie keer per dag langskwam, heeft hij aanzienlijke vooruitgang geboekt. Deze intensieve ondersteuning heeft hem niet alleen geholpen bij het aansterken, maar gaf hem ook de nodige structuur om weer zelfredzaam te worden. Nu kan hij zichzelf weer goed verzorgen, een prachtig resultaat van onze inzet."

De meerwaarde van maaltijdondersteuning in elke gemeente

Met dit programma hoopt Senior Service een licht te werpen op het belang van maaltijdondersteuning voor senioren. We nodigen andere gemeenten uit om kennis te nemen van dit succesvolle programma, dat niet alleen de dagelijkse zorg verbetert, maar ook het leven van kwetsbare ouderen verrijkt.

Bovendien is Senior Service ook gecontracteerd voor Wlz Zorg in natura bij de zorgkantoren van Zilveren Kruis en werken wij samen met diverse thuiszorgorganisaties in Nederland. Hierdoor kan een senior die na verloop van tijd in aanmerking komt voor de Zvw of de Wlz gebruik blijven maken van onze ondersteuning. Hetzelfde vertrouwde gezicht maar dan via een andere financieringsvorm. Een unieke meerwaarde bij het kiezen voor Senior Service.

Geïnspireerd door de positieve resultaten in Zoetermeer, staat Senior Service klaar om deze dienstverlening uit te breiden naar andere regio’s in heel Nederland. Voor meer informatie over onze maaltijdondersteuning of de mogelijkheden in uw gemeente, neem gerust contact met ons op via dit formulier. Senior Service, altijd dichtbij met zorg die het verschil maakt.