Terug naar overzicht
02 okt

Nieuws

Wat is het verschil tussen thuiszorg en thuishulp?

Thuiszorg helpt senior

Twee termen die vaak door elkaar worden gebruikt, maar eigenlijk verschillende betekenissen hebben, zijn "thuishulp" en "thuiszorg". Hoewel ze beide gericht zijn op het ondersteunen van mensen in hun eigen huis, hebben ze elk een specifieke focus en doel. In dit blog leggen we het verschil uit tussen thuishulp en thuiszorg.

Thuishulp: alledaagse ondersteuning

Thuishulp richt zich op het bieden van praktische ondersteuning aan mensen in hun dagelijkse leven, vooral wanneer ze moeite hebben met bepaalde taken. Dit kan variëren van senioren die wat extra hulp nodig hebben tot mensen met een beperking die assistentie nodig hebben bij dagelijkse activiteiten. Thuishulpverleners zijn er om te helpen bij taken zoals het bereiden van maaltijden, persoonlijke verzorging, boodschappen doen, wassen en strijken, en andere (licht) huishoudelijke klusjes. Het primaire doel van thuishulp is om ervoor te zorgen dat mensen in staat zijn om een comfortabel en georganiseerd leven te leiden in hun eigen huis, ondanks eventuele beperkingen.

Een ander belangrijk aspect van thuishulp is het bieden van gezelschap en sociaal contact. Thuishulpverleners spelen een waardevolle rol bij het voorkomen van eenzaamheid, vooral bij oudere volwassenen die minder mobiel zijn en minder interactie hebben met de buitenwereld.

Thuiszorg: medische expertise in huis

Thuiszorg gaat een stap verder en omvat niet alleen de praktische ondersteuning die thuishulp biedt, maar omvat ook medische zorg. Dit type zorg is bedoeld voor mensen die medische aandoeningen hebben en regelmatige monitoring en behandeling vereisen, maar toch de voorkeur geven aan het comfort en de vertrouwdheid van hun eigen huis.

Thuiszorgverleners kunnen bestaan uit verpleegkundigen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten en andere medische professionals. Ze zijn bevoegd en opgeleid om medische zorg te bieden, zoals het toedienen van medicijnen, wondverzorging, injecties, het controleren van vitale functies en het uitvoeren van medische behandelingen onder toezicht van een arts. Thuiszorg is vooral geschikt voor mensen die herstellen van een operatie, ziekte of letsel, en voor patiënten met chronische medische aandoeningen die regelmatig moeten worden gecontroleerd.

Het kiezen tussen thuiszorg en thuishulp hangt af van de specifieke behoeften van een persoon. Als iemand alleen hulp nodig heeft bij de dagelijkste taken en behoefte heeft aan gezelschap, dan kan thuishulp de juiste keuze zijn. Als medische zorg en behandeling nodig zijn, biedt thuiszorg de nodige expertise en zorg. Een combinatie van beiden komt ook vaak voor, waarin thuishulp en thuiszorg elkaar aanvullen. Door deze combinatie kan iemand langer en prettiger thuis blijven wonen. De thuiszorg is na het uitvoeren van de medische taken weer weg. Uw thuishulp van Senior Service blijft altijd minimaal 2 uur om op uw eigen tempo gezamenlijk de dagelijkse taken met u uit te voeren.

Senior Service helpt senioren met liefdevolle thuishulp in het dagelijks leven. Zelfstandig thuis wonen en langer fysiek en mentaal vitaal blijven, daar helpen wij graag bij. Wij helpen mantelzorgers en senioren zoals wij zelf geholpen willen worden. Zoals wij willen dat onze dierbaren worden geholpen. Leer ons vandaag nog kennen!

Caresse Schotborg

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u graag een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek? Neem dan gerust contact met mij op.