Terug naar overzicht
25 jan

Ons werk

Werken bij Senior Service: "Het is liefde geven en er veel voor terugkrijgen."

Quote van medewerker Letitia

Voor thuishulp Letitia zijn saamhorigheid, naastenliefde en verbondenheid de woorden die in haar opkomen als ze haar werk bij Senior Service moet omschrijven. Ook thuishulp Ineke noemt de liefde die je voor het werk terugkrijgt bijzonder. In deze rubriek vertellen onze enthousiaste medewerkers over hun ervaringen in de ondersteunende mantelzorg. Wat motiveerde hen om voor dit beroep te kiezen en wat willen ze anderen graag meegeven? Letitia en Ineke vertellen je er alles over.

Letitia: “Mijn motivatie om in de zorgsector te gaan werken is al lang geleden ontwikkeld, en dan met name in de (dementerende) ouderenzorg. Deze bevolkingsgroep is zo kwetsbaar en zo afhankelijk van de bereidwillige medemens. Mijn inzet maakt iemand net iets minder eenzaam en het geeft lucht en ruimte bij de mantelzorgers. Ik heb voor Senior Service gekozen omdat dit een grote organisatie is die door heel het land werknemers heeft en zich richt op een ruime doelgroep. Ik hoopte iets te kunnen betekenen voor senioren in hun laatste levensfase en naar mijn mening kwam Senior Service daar het dichtste bij.

Als de senioren blij zijn zodra ik er ben, heb ik echt het gevoel dat ik een verschil maak in hun leven. Het is heel lonend als ze hun dankbaarheid tonen bij hele simpele handelingen, bijvoorbeeld iemand in de arm nemen of samen iets eten en drinken. Ook merk ik dat mijn werk een positieve impact heeft als ik hen kan meenemen naar plaatsen buitenshuis. Het geeft mij oprechte voldoening om iets terug te doen voor hen, te meer omdat wij (de jongere mensen) het veel te goed hebben in deze maatschappij. De waardering voor het welzijn wordt naar mijn mening niet of nauwelijks gewaardeerd. De ontberingen van vroeger hebben de senioren van vandaag gevormd, en nu is het tijd om hen dat geluk zelf te laten ervaren door middel van onze hulp.

Mijn tip voor mensen die overwegen om in de zorg te gaan werken of bij Senior Service te solliciteren, is geduld hebben en affiniteit voelen met senioren.”

“Nu is het tijd om hen dat geluk zelf te laten ervaren door middel van onze hulp.”

Ineke: “Senior Service was voor mij jaren geleden onbekend. Door iemand die me op de vacature van thuishulp wees, dacht ik: ja, dat kan wel iets voor mij zijn. Dit werk is echt persoonlijk met mensen omgaan. Ik vind het leuk om de senioren te stimuleren hun eigen dingen nog te doen, zoals wandelen, een boodschapje doen of samen de was opvouwen. Alles wat nog in hun mogelijkheid ligt. Het meest lonend vind ik de knuffel en de liefde die je ervoor terugkrijgt. Ik merk de positieve impact van het werk als iets lukt wat ze eerst afwezen. Ze hebben bijvoorbeeld geen trek in eten, maar nadat je het hebt warm gemaakt en aangeboden zie je ze toch smakelijk eten. Mensen die liefde voor de zorg hebben moeten zich vooral melden bij Senior Service, al is het maar voor een paar uur, alle beetjes helpen. Het is liefde geven en er veel voor terugkrijgen.”

Bij Senior Service delen we deze passie voor mantelzorg en persoonlijke verbinding. Onze toegewijde collega’s, zoals Letitia en Ineke, zijn het kloppende hart van onze organisatie. Als je overweegt om in de ouderenzorg te werken en op zoek bent naar een plek waar je het verschil kunt maken, nodigen we je uit om ons team te komen versterken. Samen kunnen we het leven van senioren verrijken en verbeteren.

Caresse Schotborg

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u graag een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek? Neem dan gerust contact met mij op.