Terug naar overzicht
30 nov

Ons werk

Werken bij Senior Service: “Het zijn die kleine momenten die het verschil maken.”

Ingrid

Ingrid, een betrokken mantelzorgondersteuner bij Senior Service, neemt ons graag mee op een inspirerende reis over haar werk, zorg en verbinding. In deze rubriek vertellen onze enthousiaste medewerkers over hun ervaringen in de ondersteunende mantelzorg. Wat motiveerde hen om voor dit beroep te kiezen en wat willen ze anderen graag meegeven? Ingrid vertelt je er alles over.

Wat motiveerde je om te beginnen in de ouderenzorg en specifiek mantelzorgondersteuning bij Senior Service? "Ik was al bekend met mantelzorg tijdens mijn werkzame leven, voornamelijk gericht op kinderen en jongvolwassenen met specifieke zorgbehoeften. Maar het was mijn persoonlijke ervaring als mantelzorger voor mijn ouders, die de negentig naderden, die mijn passie voor de zorg versterkte. Die periode benadrukte voor mij het belang van het verzorgen van ouderen in hun eigen vertrouwde, veilige omgeving. Senior Service onderscheidt zich door de zorg op maat die we kunnen bieden, wat me echt aansprak."

Heb je een voorbeeld van een moment waarop je echt het gevoel had dat je het verschil hebt gemaakt in het leven van een senior? "Oh, absoluut! Het zijn die kleine momenten die echt het verschil maken. Telkens wanneer ik bij iemand aankwam en ze me begroetten met de woorden: 'Oh, wat ben ik blij dat je er weer bent.' Dat gevoel van waardering en vertrouwen is onbetaalbaar."

Wat vind je het meest lonend aan het werken met senioren? "Het meest lonende aan het werken met senioren is de mogelijkheid om 'achter het gedrag' te kijken. Dit geldt vooral als we te maken hebben met dementie, angstgevoelens of depressie. Door verbinding te maken, door te zien, te luisteren en in te leven, kunnen we geruststelling bieden en structuur brengen in hun leven. Het geeft me voldoening om te weten dat ik een positieve impact kan hebben op hun welzijn."

Op welke manier heb je gemerkt dat je werk een positieve impact heeft op de kwaliteit van leven van senioren? "Voor sommigen ben ik een houvast in een onzekere periode, vooral na het verlies van een partner. Voor anderen biedt mijn aanwezigheid afleiding, doordat we gesprekken voeren over hun leven en wat voor hen van grote betekenis is geweest. We halen herinneringen op aan vroeger, bladeren door boeken en fotoboeken, en delen anekdotes waar ze oprecht van genieten."

Heb je tips voor mensen die overwegen om in de zorg te gaan werken of bij Senior Service te solliciteren? "Zeker! Het begint allemaal met empathie en verbinding. Verdiep je voorafgaand aan het eerste bezoek in de persoon achter de zorgvraag. Ken hun achtergrond, weet namen van familieleden en toon oprechte interesse. Aarzel niet om te overleggen met je leidinggevende of collega's als je vragen hebt of onzekerheden ervaart over hoe je het beste kunt aansluiten bij de behoeften van de senior. En vergeet niet om contact te onderhouden met de naaste familie als dat gewenst is. Het draait allemaal om de persoonlijke band en de zorg op maat die we bij Senior Service bieden."

Bij Senior Service delen we deze passie voor mantelzorg en persoonlijke verbinding. Onze toegewijde collega’s, zoals Ingrid, zijn het kloppende hart van onze organisatie. Als je overweegt om in de ouderenzorg te werken en op zoek bent naar een plek waar je het verschil kunt maken, nodigen we je uit om ons team te komen versterken. Samen kunnen we het leven van senioren verrijken en verbeteren. Klik hier om naar de vacatures te gaan.

Caresse Schotborg

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u graag een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek? Neem dan gerust contact met mij op.