Terug naar overzicht
07 mrt

Ons werk

Werken bij Senior Service: ”Je helpt je medemens en het maakt je zelf ook gelukkiger.”

Monique de goederen

Thuishulp Monique zou haar werk bij Senior Service in één woord kunnen omschrijven: dankbaar. In deze rubriek vertellen onze enthousiaste medewerkers over hun ervaringen in de ondersteunende mantelzorg. Wat motiveerde hen om voor dit beroep te kiezen en wat willen ze anderen graag meegeven? Monique vertelt je er alles over.

Monique: “Ik bezoek regelmatig een cliënt in een verzorgingshuis, waar hij eigenlijk niet goed op zijn plek is vanwege de taalbarrière en het gebrek aan familiebezoek. Hij spreekt namelijk geen Nederlands. Deze man komt zelden buiten, en wanneer hij dat doet, is het alleen mogelijk met begeleiding.

In de huiskamer verschijnt hij alleen tijdens de maaltijden, zich afsluitend van andere bewoners. Zijn dagen brengt hij door op zijn kamer, met slechts de televisie als gezelschap, aangevuld met een bed, een kast en twee stoelen - geen boeken, radio of andere tijdverdrijvende bezigheden. Sinds afgelopen zomer neem ik hem wekelijks mee naar buiten in de rolstoel.

Bij mijn komst ontvangt hij me met een brede glimlach, soms vergezeld door een traan. Dit bevestigt dat mijn aanwezigheid van betekenis is voor deze man. Het meest bevredigende aspect van werken met senioren is de dankbaarheid die ze tonen, zoals kopjes thee of koffie met veel koekjes of zelfs een kus op mijn wang als ik vertrek.

“Bij mijn komst ontvangt hij me met een brede glimlach, soms vergezeld door een traan.”

Mijn werk heeft impact op het leven van deze cliënt, zoals ik beschreef in mijn eerdere verhaal. Door mijn aanwezigheid kan ik zien wat hij nodig heeft en met zijn mentor regelen we dingen waar hij behoefte aan heeft. Hopelijk kan hij binnenkort naar een plek waar hij beter op zijn plaats is.

Mijn tip voor toekomstige collega’s: wees empathisch. Empathie is essentieel bij Senior Service. Als je dit bezit en nog twijfelt, zou ik zeggen: probeer het gewoon. Je helpt je medemens en het maakt je zelf ook gelukkiger. In één woord... Dankbaar!”

Bij Senior Service delen we deze passie voor mantelzorg en persoonlijke verbinding. Onze toegewijde collega’s, zoals Monique, zijn het kloppende hart van onze organisatie. Als je overweegt om in de ouderenzorg te werken en op zoek bent naar een plek waar je het verschil kunt maken, nodigen we je uit om ons team te komen versterken. Samen kunnen we het leven van senioren verrijken en verbeteren. Bekijk hier onze vacatures.