Terug naar overzicht
05 jun

Ons werk

Werken bij Senior Service: ”Mijn bezoeken waren speciaal voor hem."

Quote van medewerker Gaby

Volgens thuishulp Gaby maakt de band die je opbouwt met een cliënt dit werk bijzonder. In deze rubriek vertellen onze enthousiaste medewerkers over hun ervaringen in de ondersteunende mantelzorg. Wat motiveerde hen om voor dit beroep te kiezen en wat willen ze anderen graag meegeven? Gaby vertelt je er alles over.

Gaby: “In het begin van mijn werk bij Senior Service ben ik ingezet bij een alleenstaande meneer. Deze meneer woonde in een verzorgingstehuis, was nooit getrouwd geweest en had geen kinderen. Voor hem waren mijn bezoeken speciaal. Het was een fijne afwisseling van zijn dagelijkse routine. Helaas bleef het bij enkele bezoeken, want zijn gezondheid ging snel achteruit. De gewone bezoeken werden waak bezoeken. Meneer was van Indonesische afkomst en ik wist niets over zijn confessie of geloofsovertuiging. Tijdens het waken liet ik Indonesische klanken horen, las psalmen voor en sprak gebeden. Voor mijn gevoel en beleving was het van toegevoegde waarde om juist bij deze meneer in zijn laatste levensfase op bezoek te mogen komen.

"Op deze manier kun je een positieve bijdrage aan iemands dag leveren."

Een ander mooi moment is dat een cliënt speciaal om mij vroeg om weer zorg te komen leveren, nadat deze was stopgezet. Met deze mevrouw had ik een diepe verbinding en samen hebben wij veel diepgaande gesprekken gevoerd. Ik vind het bijzonder en fijn dat ik een intense en speciale verbinding met haar op heb kunnen bouwen in de tijd dat ik bij haar was.

Als medewerker van Senior Service kom je bij verschillende mensen in verschillende levenssituaties over de vloer. Ik vind het belangrijk om met respect de waardigheid van deze kwetsbare mensen te bewaren en zo goed mogelijk hierop de zorg te kunnen afstemmen. Op deze manier kun je een positieve bijdrage aan iemands dag leveren. Ik zou graag aan toekomstige sollicitanten willen meegeven om open te staan voor elke cliënt en diens leefomstandigheden te respecteren."

Bij Senior Service delen we deze passie voor mantelzorg en persoonlijke verbinding. Onze toegewijde collega’s, zoals Gaby, zijn het kloppende hart van onze organisatie. Als je overweegt om in de ouderenzorg te werken en op zoek bent naar een plek waar je het verschil kunt maken, nodigen we je uit om ons team te komen versterken. Samen kunnen we het leven van senioren verrijken en verbeteren. Bekijk hier onze vacatures.