Terug naar overzicht
22 feb

Ons werk

Werken bij Senior Service: ”Mijn passie voor zorgen voor anderen heeft diverse vormen aangenomen.”

Paulien Tanke1

Paulien wilde al sinds haar vierde verpleegkundige worden en was al haar hele leven betrokken bij verschillende vormen van zorg voor ze bij Senior Service aan de slag ging. In deze rubriek vertellen onze enthousiaste medewerkers over hun ervaringen in de ondersteunende mantelzorg. Wat motiveerde hen om voor dit beroep te kiezen en wat willen ze anderen graag meegeven? Paulien vertelt je er alles over.

Paulien: “Wat mij motiveerde om bij Senior Service te werken, komt voort uit mijn levenslange betrokkenheid bij verschillende vormen van zorg. Van gehandicapten- en jeugdzorg tot ouderenzorg en psychosociale zorg voor oncologiepatiënten, mijn passie voor zorgen voor anderen heeft diverse vormen aangenomen.

In 2004 kreeg mijn vader de diagnose Alzheimer, waardoor ik besloot alles met hem mee te beleven. Na 11 jaar ervaring voelde ik me een ware ervaringsdeskundige. Toen ik een promotiefilmpje van Senior Service zag, wist ik meteen dat dit mijn nieuwe uitdaging zou worden.

Mijn werk bij Senior Service is voor mij meer dan alleen volgens de regels van een instantie handelen. Het draait om het zijn van handen, voeten, ogen, oren en vooral een geheugen voor mijn medemens. Mijn verlangen om verpleegkundige te zijn, dat ik al sinds mijn vierde koester, heeft altijd geleid in mijn werk in de zorg, waar ik mijn eigen visie ontwikkelde.

“Het draait om het zijn van handen, voeten, ogen, oren en vooral een geheugen voor mijn medemens.”

 

Paulien Tanke

 

De uitdaging voor mij ligt in het zijn van een steun voor anderen, het bouwen van nieuwe herinneringen samen, en het maken van speciale momenten, zoals het spelen van een aangepast memoryspel met afbeeldingen van vroeger of het creëren van een denkbeeldige reis met trappers op de grond. We verzinnen een route en ik benoem alles wat we onderweg zien: een weiland, een bos, een restaurant…maar vaak ook de geboorteplaats van de cliënt.

Wat dit werk zo bijzonder maakt, is het plezier, de trots en de ontroering die ontstaat wanneer ik een verschil maak in het leven van een cliënt. Het begint bij het kijken naar de cliënt, ontdekken wat er leeft en daarop de activiteiten afstemmen. Cliënten geven veel zelf aan, en door daarop te vertrouwen, kan ik echt het verschil maken, zelfs wanneer cliënten achteruitgaan en mij nog altijd herkennen. Het bijzondere aan het werk bij Senior Service is dat de cliënten zichzelf bijzonder maken, en dat straalt ook een beetje op mij af.

Bij Senior Service delen we deze passie voor mantelzorg en persoonlijke verbinding. Onze toegewijde collega’s, zoals Paulien, zijn het kloppende hart van onze organisatie. Als je overweegt om in de ouderenzorg te werken en op zoek bent naar een plek waar je het verschil kunt maken, nodigen we je uit om ons team te komen versterken. Samen kunnen we het leven van senioren verrijken en verbeteren. Bekijk alle vacatures op deze pagina.