Thuishulp voor cliënten met dementie

Ontdek de ervaringen van andere casemanagers

Voor een betere kwaliteit van leven voor een cliënt met dementie is gepaste zorg nodig. Medische hulp van de thuiszorg is niet voldoende: mentaal welzijn is minstens net zo belangrijk om het levensgeluk van uw cliënt en mantelzorger op een hoog niveau te houden. Wij nemen u graag mee hoe de inzet van een thuishulp van Senior Service het welzijn van de cliënten verhoogt en de mantelzorger ontlast. Lees nu de ervaringen van twee casemanagers en ontdek hoe de thuishulp het leven van de cliënt verbetert.

Lees het interview
Casemanager Hanneke

Maatwerk nodig om actief en gezond te blijven

Hoe passende 1-op-1 hulp een cliënt helpt

“Bij een mevrouw waar de dagbesteding niet meer lukte, ging ik op zoek naar passende 1-op-1 hulp. Astrid (coördinator regio Utrechtse Heuvelrug) wist gelukkig de perfecte match te vinden. De cliënt hield namelijk erg van schilderen en Astrid koppelde haar met een thuishulp die samen met haar kon schilderen. Van het schilderen knapte de cliënt zó op. Door het schilderen had ze eindelijk afleiding en een dagbesteding die nog lukte. Hierdoor werd ze stukken minder onrustig.” Het resultaat van het schilderen ziet u hiernaast.

Schilderij van een hond

Lees nu het interview

Nieuwsgierig geworden naar het interview? Laat uw gegevens achter en wij sturen u het document per e-mail op. Heeft u vragen over het interview? Neem dan contact op met Anneke van Wijk.