Terug naar overzicht
24 jun

Mantelzorg

4 manieren om uw boodschappen in huis te halen

Boodschappenhulp

Boodschappen doen is voor de één een dagelijkse festiviteit, maar voor de ander telkens een ware beproeving. Ook kan het zo zijn dat u helemaal niet (meer) in de mogelijkheid bent zelf uw boodschappen te halen. Toch heeft iedereen dagelijks of wekelijks boodschappen nodig. Gelukkig zijn er tegenwoordig diverse oplossingen waarvan men gebruik kan maken om toch aan verse producten uit de supermarkt te komen. Hoe haalt u de boodschappen in huis?

1. Zelf boodschappen doen

Veel mensen vinden het heerlijk om zelf hun boodschappen in huis te halen. Sommigen zien het zelfs als een uitje buiten de deur! Is de supermarkt bij u in de buurt? Kiest u er dan voor om lopend of met de fiets boodschappen te gaan doen.  Dat is niet alleen goed voor uw gezondheid, maar het is ook gezellig wanneer u bekenden tegenkomt en even een praatje kunt maken. Tot slot drinkt men vaak na het winkelen nog een kopje koffie ergens in het winkelcentrum. Overigens bieden veel senior-vriendelijke supermarkten nu zelfs een gratis kopje koffie aan in een speciaal ingerichte koffiehoek.

2. Boodschappenservice

Met name grote supermarktketens bieden een zogenaamde boodschappenservice aan. Met deze dienst kunt u de boodschappen tot aan de voordeur of tot in de keuken laten bezorgen. U hoeft de bestelde producten alleen nog maar op te bergen, een oplossing voor velen. Bijvoorbeeld wanneer u geen tijd heeft om boodschappen te doen, het weer te slecht is om naar buiten te gaan of als u vanwege een handicap minder mobiel bent.

 

Boodschappenservice

 

De boodschappen die u thuis bezorgd wilt hebben kunt u via internet bestellen. Bijvoorbeeld via de website van een supermarkt of een zogenoemde app op uw iPad/tablet of telefoon. In de grote steden zijn er nu zelfs online supermarkten zoals Picnic, die gratis uw boodschappen afleveren. Let wel goed op de voorwaarden en kies voor een dienst die aansluit bij uw persoonlijke behoeften.

3. Afhaalpunt

Niet iedereen vindt het een feest om zelf de boodschappen in de winkel bij elkaar te zoeken en de kar door de winkel te duwen. Ook voor deze groep mensen is er een oplossing: het afhaalpunt van de supermarkt. Wanneer u hiervan gebruik maakt worden uw boodschappen verzameld in een doos of krat en kunt u deze zo meenemen. U hoeft de boodschappen nu alleen nog thuis op te bergen en u bent klaar. De boodschappen stelt u van tevoren zelf samen en vaak krijgt u bij het afhalen ook nog leuke uitprobeersels mee.

4. Boodschappenhulp van Senior Service

Zoals u kunt lezen zijn er vandaag de dag voldoende opties om uit te kiezen. Laat u de boodschappen thuisbezorgen, haalt u deze op bij een afhaalpunt of doet u dit het liefste zelf? Wanneer u graag zelf de boodschappen doet, maar u hier wat hulp bij kunt gebruiken, kunt u een beroep doen op een thuishulp van Senior Service. Veel cliënten schakelen onze hulp niet alleen voor de boodschappen in, maar beschouwen deze tijd echt als een middagje buiten de deur.

 

samen boodschappen doen

 

Combineren is mogelijk. Uw vaste thuishulp komt u op een afgesproken dag en tijdstip ophalen om samen boodschappen te doen. Gezellig samen op pad, het zware werk aan de thuishulp overlaten en tot slot een kopje koffie drinken op uw favoriete plek. Eenmaal thuisgekomen zorgt onze thuishulp dat de boodschappen worden uitgepakt. Heeft u nog een wasje dat opgehangen moet worden? Ook dat doet onze thuishulp graag voor u. Boodschappen doen, samen koken en eten is ook een veelvoorkomende combinatie.

Van welke optie maakt u het liefste gebruik?

Dick de Wit, coördinator van regio Utrecht

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u graag een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek? Neem dan gerust contact met mij op.