Terug naar overzicht
11 dec

Nieuws

De leukste activiteiten rondom de feestdagen

Beeld bij blog over de feestdagen

In de gezellige periode rondom de feestdagen is het belangrijk om te genieten van warmte, gezelschap en vreugde. Voor senioren die ondersteuning krijgen van een thuishulp van Senior Service, biedt dit seizoen een uitgelezen kans om samen leuke activiteiten te ondernemen. Hier zijn enkele suggesties om samen de feestdagen onvergetelijk te maken.

1. De boom opzetten en decoratie maken. Breng de feestvreugde in huis door samen creatief aan de slag te gaan. Knutsel gezellige kerstdecoraties zoals slingers, kerstballen of zelfs handgemaakte kerstkaarten. Dit zorgt niet alleen voor een feestelijke sfeer, maar geeft ook de mogelijkheid om herinneringen te delen en verhalen te vertellen. Staat de boom (nog) niet? Ook dit is leuk om samen te doen.

2. Samen bakken. Niets verspreidt zo'n heerlijke geur in huis als versgebakken lekkernijen. Bak samen kerstkoekjes, appeltaart of andere favoriete recepten. Het delen van recepten en samen koken versterkt de band tussen senioren en hun thuishulp, en het resultaat is natuurlijk om van te smullen.

3. Kerstfilms kijken. Breng de knusse sfeer van de feestdagen naar de woonkamer met een gezellige kerstfilms marathon. Samen kunnen jullie genieten van klassiekers zoals 'Home Alone' of 'It's a Wonderful Life'. Zorg voor popcorn en warme chocolademelk om het filmfestijn compleet te maken.

4. Wandeling door de buurt. Geniet van de prachtige lichtjes en versieringen in de buurt door samen een rustige wandeling te maken. Dit is niet alleen goed voor de gezondheid, maar biedt ook de gelegenheid om de feestelijke sfeer in de omgeving te bewonderen.

5. Kerstmarkt of tuincentrum bezoeken. Als de mogelijkheid er is, breng een bezoek aan een lokale kerstmarkt. Slenter samen langs kraampjes vol handgemaakte ambachten, geniet van winterse lekkernijen en luister naar live kerstmuziek. Dit kan een gezellige en stimulerende ervaring zijn voor senioren. Ook bij tuincentra is tegenwoordig veel pracht en praal te zien, zoals kerstdorpen.

6. Herinneringen ophalen. Neem de tijd om samen door fotoalbums te bladeren en herinneringen op te halen. Dit kan een waardevolle activiteit zijn om verhalen te delen en een gevoel van verbondenheid te creëren.

7. Samen kerstliedjes zingen of luisteren. Zet kerstmuziek op en zing samen mee met de bekende kerstliedjes. Muziek heeft een krachtige invloed op de stemming en kan een nostalgische sfeer creëren die bijdraagt aan het feestelijke gevoel.

8. Kaart- en bordspellen. Breng gezellige uren door met klassieke bord- en kaartspellen. Dit niet alleen zorgt voor vermaak, maar stimuleert ook de mentale scherpte.

9. Lichtjes in de tuin. Als het mogelijk is, versier de tuin met lichtjes. Dit kan een prachtig schouwspel zijn en een eenvoudige, maar mooie manier om het huis feestelijk te maken.

De feestdagen zijn een tijd van samenzijn en vreugde, en het delen van deze momenten met een thuishulp versterkt niet alleen de relatie, maar creëert ook waardevolle herinneringen. Deze activiteiten zijn perfect om een lach op ieders gezicht te toveren en een warm gevoel van saamhorigheid te creëren. Laat de feestdagen een tijd zijn van liefde, vreugde en betekenisvolle connecties!