Terug naar overzicht
13 jun

Nieuws

De rol van mantelzorgers in verpleeghuizen: “Familie is soms niet zo prettig.”

Senior met verzorgster

In een recent onderzoek uitgevoerd door Investico voor De Groene Amsterdammer en Trouw is de rol van mantelzorgers in verpleeghuizen onder de loep genomen. Het onderzoek werpt licht op enkele belangrijke uitdagingen waarmee zowel het zorgpersoneel als de familieleden van bewoners te maken hebben.

Het onderzoek onthult dat veel verpleeghuizen te kampen hebben met een structureel tekort aan personeel. Dit leidt tot een toenemende zorglast voor het reeds aanwezige personeel, wat op zijn beurt kan resulteren in een verminderde kwaliteit van zorg voor de bewoners.

De rol van mantelzorgers als potentiële oplossing

Om het personeelstekort te compenseren, wordt vaak gedacht aan de inzet van mantelzorgers. Familieleden en naasten kunnen een waardevolle rol spelen bij het ondersteunen van het zorgteam en het bieden van extra zorg aan de bewoners.

Hoewel de betrokkenheid van mantelzorgers in theorie een oplossing lijkt, brengt het in de praktijk verschillende uitdagingen met zich mee. Zo ervaren zorgpersoneel en familieleden vaak onduidelijkheid over de rolverdeling en de verantwoordelijkheden van mantelzorgers.

De rol van Senior Service: een betrouwbare partner in de zorg

Janneke van Beuzekom, directeur van Senior Service, vertelt hierover: "Bij Senior Service begrijpen we de complexiteit van de zorg in verpleeghuizen en de uitdagingen waarmee zowel het personeel als de familieleden worden geconfronteerd. Met onze bekwame medewerkers, die veel ervaring hebben met mantelzorg, kunnen we een waardevolle aanvulling zijn op het zorgteam.

Als de mantelzorgers niet voldoende kunnen helpen is er een andere oplossing: onze zorgondersteuners. Zij zijn niet alleen bekwaam en ervaren, maar worden ook continue opgeleid. Dit vult het gat tussen professionele zorg en de mantelzorg, en biedt de nodige verlichting voor alle betrokkenen."

Ze vervolgt: "Wij streven ernaar om een naadloze en persoonlijke zorgervaring te bieden die aansluit op de behoeften van zowel de cliënten als hun families. Onze flexibele ondersteuning kan niet alleen het personeel ontlasten, maar ook de familie helpen om de zorglasten te delen. Hierdoor kunnen zij meer tijd door te brengen met hun dierbaren, tijd ontstaat voor de leuke dingen.”

Extra ondersteuning van Senior Service

Extra ondersteuning van onze medewerkers is een uitstekende oplossing voor de verpleging die tijdelijk handen tekort komt. Bij Senior Service kunt u rekenen op invulling van ondersteunend personeel binnen enkele uren met vaste gezichten die voor 2 uur per week tot 24 uur per dag in te schakelen zijn.

Met Senior Service heeft u niet alleen toegang tot extra handen wanneer dat nodig is, maar ook tot een flexibele pool van ervaren professionals die kunnen bijspringen wanneer de vraag naar zorgondersteuning fluctueert. Dit biedt uw organisatie de mogelijkheid om snel en adequaat te reageren op veranderende omstandigheden, terwijl u tegelijkertijd de kwaliteit van zorg hoog kunt houden.

Vraag nu een informatiepakket aan en ontdek hoe Senior Service uw zorgorganisatie kan versterken.

Janneke van Beuzekom

Janneke van Beuzekom - Directeur Senior Service

Heeft u een vraag of wilt u meer weten over een bepaald onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op.