Terug naar overzicht
18 nov

Mantelzorg

Even de zorg uit handen geven: zij schakelden een thuishulp in

Gewoon Fijn geregeld 03.jpg

Dagelijks ontvangen wij vragen van mantelzorgers die op zoek zijn naar een flexibele oplossing voor hun naaste. Vaak proberen zij de zorg voor hun naaste zoveel mogelijk zelf te regelen. Helaas lukt dat niet altijd en dat brengt onrust en stress met zich mee. Deze mantelzorgers schakelden een thuishulp van Senior Service in. Benieuwd naar hun ervaringen? Wij hebben er een aantal voor u op een rij gezet.

Een helpende hand

Als mantelzorger komt u soms tijd en handen tekort. Bijvoorbeeld wanneer de persoon waarvoor u zorgt niet in de buurt woont.  Het combineren van uw huishouden, gezinsleven en werk of hobby's kan dan lastig zijn. Onze thuishulp biedt graag een helpende hand, zodat mantelzorg fijn en te overzien blijft.  

Edith, Haarlem| 9,0 – Maatje

Voor mijn vader met dementie een maatje geregeld voor gezelschap. Erg prettig aangezien ik zelf niet in de buurt woon. Senior Service heeft de juiste persoon gekoppeld, mijn vader had direct een klik. Regelmaat, meedenken, betrouwbaar en persoonlijk. Dankzij het maatje ben ik in contact gekomen met Buurtzorg, waardoor op tijd de zorg opgeschaald kon worden. Fijn dat deze mogelijkheid bestaat.

 

AdobeStock_264600032 (1).jpeg

 

Aandacht voor de cliënt én de mantelzorger

De situatie van een ieder is anders, en dat begrijpen wij als geen ander. Daarom denken wij graag met u mee en komen we samen met een plan dat past bij zowel de cliënt als de mantelzorger. Ook wanneer u eenmalig of onverwachts ondersteuning nodig heeft. Doordat iedere regio een eigen contactpersoon heeft, zijn wij goed bereikbaar en altijd in de buurt. 

Ilse, Krommenie | 10,0 – Liefdevol en betrokken

Mijn oom moest van het ene verzorging/revalidatietehuis naar zijn nieuwe verzorgingstehuis vervoerd worden. (...) Wat een fijn contact had ik met Maaike en later ook met de dame die mijn oom zou vervoeren. Ook met haar heb ik eerst telefonisch contact gehad en het voelde goed. Aan haar kon ik mijn oom toevertrouwen. Ik kan niet anders zeggen dan dat de reis heel goed is verlopen en het contact met de dame die mijn oom heeft vervoerd was ook top. We hebben even de tijd gehad om te evalueren hoe het gegaan was. Ik ben zeer tevreden met de manier hoe er met je meegedacht wordt en dat de focus gaat naar de behoefte en de zorg van de persoon die vervoerd moet worden. 

 

AdobeStock_247351465.jpeg

 

Een vast en vertrouwd gezicht

Senioren zien gedurende de dag veel verschillende mensen voor alle hulp die nodig is. Dit kan onrust geven en vertrouwen wegnemen. Daarnaast kan het accepteren van hulp van een vreemde moeilijk zijn. Een bekend en vertrouwd gezicht is dan een belangrijke basis voor het opbouwen van een vertrouwensband.  Bij Senior Service bieden wij daarom een vaste thuishulp, zodat er snel een hechte band kan ontstaan. 

Marie-Josée, Epe | 10,0 – Warme, professionele, wijze en flexibel inzetbare zorg tot op het einde van het leven.

Het was heel bijzonder wat twee dames van Senior Service hebben kunnen betekenen voor mijn eigenzinnige vergeetachtige intelligente tante. Aanvankelijk bestond dit uit het doen van boodschappen toen zij zelf, vanwege Corona, niet meer de deur uit mocht. Later (...) was er even nachttoezicht nodig. Ook hier werd met grote flexibiliteit hulp geboden, tegelijkertijd respectvol omgaand met tante's duidelijke tegenzin tegen inbreuk op haar privacy. Tenslotte hebben dezelfde personen mijn tante in de laatste 8 maanden van haar leven, na verhuizing naar een kleinschalige verpleeghuissetting, in haar appartement continuïteit en extra zorg geboden, als aanvulling op onze zorg op afstand. Niet alleen tante, maar ook wij hebben hier veel steun aan gehad.

 

Stock_SeniorService (66).jpg

 

Fijn voor elkaar

Bij Senior Service vinden we het belangrijk dat ouderen zo lang mogelijk prettig thuis kunnen blijven wonen. Daarom werken wij samen met organisaties in heel Nederland, zoals: wijkverpleegkundigen van de thuiszorg, casemanagers of praktijkondersteuners (POH) van huisartsenpraktijken. Samen voorkomen we een toenemende zorgbehoefte bij ouderen en vergroten we het levensgeluk. 

M, Ede | 9,0 – Veelzijdig en pro-actief

Als praktijkverpleegkundige heb ik goede ervaring met de inzet van Senior Service. Om ouderen zo lang mogelijk zo goed mogelijk thuis te laten wonen, is er soms een team nodig. Senior Service kan een mooie toevoeging zijn waar het voor de thuiszorg stopt, praktisch gezien maar ook voor een stukje gezelschap. Persoonlijke aandacht en veelzijdig in te vullen. Het was fijn dat Senior Service meedacht met mij en contact zocht waar nodig wanneer er zorgen waren over de cliënt en haar gezondheid (met toestemming van de patiënt) of mij op de hoogte hield van bijzonderheden. Prettige samenwerking en pro-actief.

 

Lidy

Contact

Wenst u als praktijkondersteuner contact met de coördinator uit uw regio? Maak dan gebruik van de regiozoeker of neem telefonisch contact met ons op.