Terug naar overzicht
11 nov

Nieuws

Gezien op EenVandaag: niet-medische ondersteuning voor verpleeg- en ziekenhuizen

Floris Vervat bij EenVandaag

EenVandaag behandelde op 11 november het tekort aan personeel in de verpleeg- en ziekenhuizen. Als oplossing wordt gekeken naar niet-medisch personeel om de verpleegkundigen te ondersteunen. Twee medewerkers van Senior Service en Floris Vervat, directeur, waren uitgenodigd om te vertellen over hun ervaringen en hoe zij het werk verlichten voor het zorgpersoneel. Bekijk het item hieronder. 

Even de zorg uit handen nemen

Nu het duidelijk is dat de druk op de zorg aanhoudt, kijkt men naar alternatieven om verpleegkundigen soelaas te bieden. Eén manier om dat te doen is om niet-medische handelingen uit te besteden. "Als onze medewerker dat doet in plaats van een verpleegkundige, dan heeft die verpleegkundige tijd over", vertelt Floris Vervat.  Zo neemt de werkdruk af voor verpleegkundigen en kunnen meer patiënten geholpen worden. De meeste medewerkers hebben ervaring in de zorg en weten dus goed hoe ze kunnen helpen.

Spoedprotocol voor verpleeg- en ziekenhuizen

Onze medewerkers staan klaar om uw zorginstelling te ondersteunen. Wij begrijpen dat er haast is geboden bij de inzet van extra ondersteuning. Daarom hebben wij een spoedprotocol waar u als zorginstelling beroep op kunt doen. Regel binnen 48 uur extra tijdelijk personeel zonder extra kosten. Bekijk hier meer informatie en instructies voor het aanvragen van extra personeel

 

 

Anneke van Wijk

Meer informatie

Heeft u een vraag over dit artikel of wilt u meer weten over onze dienstverlening? Ik beantwoord graag uw vragen.