Terug naar overzicht
29 apr

Nieuws

Wat is het verschil tussen thuiszorg en wijkverpleging?

wijkverpleging

In de wereld van zorg en ondersteuning worden termen soms door elkaar gebruikt, wat tot verwarring kan leiden. Een veelvoorkomend vraagstuk is het onderscheid tussen wijkverpleging en thuiszorg. Want wat is nu eigenlijk het verschil tussen deze twee?

Wijkverpleging: Medische zorg op maat

Wijkverpleging draait om het bieden van medische zorg aan huis, gericht op verpleging en verzorging. Het is bedoeld voor mensen die specifieke medische ondersteuning nodig hebben, zoals wondverzorging, toedienen van medicatie en andere verpleegkundige handelingen. Wijkverpleging wordt gefinancierd vanuit de zorgverzekering en wordt verleend door gespecialiseerde wijkverpleegkundigen. De focus ligt op het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van de cliënt.

Thuiszorg: Flexibele ondersteuning in het dagelijks leven

Thuiszorg omvat een bredere vorm van ondersteuning dan alleen medische zorg. Het richt zich op het bieden van hulp bij diverse dagelijkse activiteiten, zoals persoonlijke verzorging, huishoudelijke taken, begeleiding bij sociale activiteiten en meer. Bij Senior Service geloven we in een unieke benadering van thuiszorg, waarbij uw behoeften centraal staan. Geen wachtlijsten, geen vaste tijden, maar zorg op maat die past bij uw agenda. Wij komen wanneer het ú uitkomt, met een vast gezicht en een luisterend oor. Onze thuiszorg wordt gefinancierd vanuit verschillende bronnen, waaronder de Wet langdurige zorg (Wlz), persoonsgebonden budgetten (pgb) en zorgverzekeraars. Bovendien kunnen onze cliënten profiteren van belastingvoordelen. Onze cliëntenadviseurs staan altijd klaar om u te adviseren en te ondersteunen bij het regelen van passende zorg.

Het verschil in praktijk

In de praktijk overlappen wijkverpleging en thuiszorg elkaar soms, maar het belangrijkste verschil zit hem in de focus en de financiering. Wijkverpleging richt zich voornamelijk op medische zorg aan huis, terwijl thuiszorg een breder scala aan ondersteuning biedt om zelfstandigheid en welzijn te bevorderen.

Bij Senior Service staan we klaar om u te ondersteunen met thuiszorg op maat, of het nu gaat om persoonlijke verzorging, begeleiding, 24-uurszorg of nachtzorg. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of advies.

Caresse Schotborg

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u graag een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek? Neem dan gerust contact met mij op.