Terug naar overzicht
14 dec

Nieuws

Zorg in natura: Een nieuwe stap in onze zorgverlening

zorg in natura

Al ruim een kwarteeuw staat Senior Service voorop in het ondersteunen van ouderen en mantelzorgers. Onze missie is het verrijken van het dagelijks leven van senioren, zodat ze zo lang mogelijk comfortabel thuis kunnen wonen. Met toewijding en innovatie streven we ernaar om onze diensten continu te verbeteren en uit te breiden, zodat we nog meer mensen kunnen ondersteunen bij elke fase van het ouder worden.

Verheugd kondigen we aan dat Senior Service vanaf 1 januari ook Zorg in Natura mag gaan leveren vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) namens de zorgkantoren van Zilveren Kruis. In onder andere Utrecht, Amersfoort, Baarn, Bunnik en tal van andere gemeenten in Nederland. Dit komt bovenop de mogelijkheden om onze diensten te financieren via een persoonsgebonden budget (Pgb), vergoedingen van zorgverzekeraars of particuliere middelen. Met zorg in natura verlichten we de administratieve last voor onze cliënten, zodat zij zich volledig kunnen richten op wat écht belangrijk is.

Wat betekent dit?

Zorg in natura is een vorm van financiering waarbij de zorg direct geregeld en gefactureerd wordt via het zorgkantoor. Het biedt een praktische oplossing voor diegenen die het liefst niet zelf de administratie rondom de zorg willen beheren. Dit maakt het voor u als cliënt eenvoudiger om de hulp te krijgen die u nodig heeft, wanneer u die nodig heeft.

Een blik op de toekomst

Janneke van Beuzekom, directeur van Senior Service, zegt hierover: "We zijn ontzettend blij dat we onze zorg kunnen uitbreiden naar de Wlz-gefinancierde zorg voor alle Zilveren Kruis zorgkantoren. Dit stelt ons in staat om onze missie voort te zetten en een nog grotere groep senioren te ondersteunen. We zijn trots op de groei die we als organisatie doormaken en blijven ons inzetten om het verschil te maken in het leven van ouderen en hun mantelzorgers."

Door onze uitbreiding met zorg in natura, kunnen we een unieke vorm van ondersteuning bieden aan een senior die langer thuis wil blijven wonen en de mantelzorger die hem of haar ondersteunt. Dit bestaat uit drie stappen waarbij stap één het informeren en adviseren van de mantelzorger is, stap twee de aanvullende mantelzorg die wij al sinds 1995 bieden en stap drie een structurele en volledig ontzorgde ondersteuning via de Wlz. En dit alles met een bekend gezicht.

Ook maakt deze uitbreiding in onze dienstverlening het makkelijker om andere zorgaanbieders te ondersteunen bij zorg voor hun cliënten.

Ontdek de mogelijkheden van zorg in natura en hoe Senior Service u hierin kan begeleiden. Neem contact met ons op voor meer informatie of een persoonlijk gesprek. Samen zorgen we voor een zorgeloze toekomst.

 

Caresse Schotborg

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u graag een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek? Neem dan gerust contact met mij op.