Terug naar overzicht
07 apr

Nieuws

Boodschappen laten bezorgen, het is inmiddels heel gewoon

kruidenier.jpg

De wekelijkse boodschappen kunt u tegenwoordig op verschillende manieren in huis halen. Van een bezorgservice die de boodschappen bij u thuis bezorgt, tot een afhaalpunt waar u uw gevulde boodschappentas ophaalt. Het is inmiddels heel gewoon om gebruik te maken van een boodschappenservice. Zo houdt u extra tijd over voor andere dingen. Maar hoe haalde men vroeger de boodschappen in huis? Wij zochten het voor u uit. Leest u mee?

Jaren '50

In de jaren '50 haalde men brood bij de bakker, vlees bij de slager, groente bij de groenteboer en 'droge' levensmiddelen bij de kruidenier (ookwel grutter genoemd). Deze detailhandelaren hadden vaak een vaste klantenkring en een ''ons-kent-ons'' mentaliteit. Bij binnenkomst overhandigde u de boodschappenlijst aan de kruidenier of groenteboer waarna deze de artikelen voor u verzamelde en afwoog. Had u geen tijd om de boodschappen te halen? Dan vulde u thuis het boodschappenboekje in, die eenmaal per week werd opgehaald door de kruidenier. Alle artikelen uit het boekje werden in de winkel voor u verzameld en thuis bezorgd per bakfiets.

 

kruidenier.jpg

 

1966: 'Samen Rationeel Verkopen'

''Leve de man van de SRV, van je hiep, hiep, hiep, hoeree!”. In 1966 deed de SRV-wagen zijn intrede in Nederland. Deze supermarkt op wielen kwam naar u toe gereden en opende zijn deuren bij u in de straat. Hiermee bespaarde u niet alleen veel tijd, maar het was ook nog eens praktisch. Veel huishoudens hadden namelijk nog geen koelkast en moesten dus vaker verse boodschappen halen. Daarnaast kwam u tijdens het boodschappen doen vaak bekenden tegen waarmee u direct een gezellig praatje kon houden. 

 

 

2021: De supermarkt

Het succes van de SRV-wagen werd eind jaren '90 ingehaald door de opkomende supermarkten. De consument had nu keuze uit een breed en divers assortiment. Zo hoeft u niet langer naar verschillende winkels voor het doen van uw boodschappen. Daarnaast worden de producten niet langer afgewogen en in papieren zakken meegegeven, maar kunt u in de supermarkt voorverpakte producten uitkiezen en meenemen. Tegenwoordig is de supermarkt niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Ook het gebruikmaken van een boodschappenservice, zoals bezorging aan huis, is inmiddels heel gewoon. Het online bestellen van de boodschappen is met name door de coronacrisis steeds populairder geworden.   

 

AdobeStock_134299277.jpeg

 

De boodschappenhulp van Senior Service, ook heel gewoon

Wanneer u graag zelf de boodschappen doet, maar hier wat hulp bij kunt gebruiken, kunt u een beroep doen op een thuishulp van Senior Service. Veel cliënten schakelen onze hulp niet alleen voor de boodschappen in, maar beschouwen deze tijd echt als een middagje buiten de deur. Gezellig samen op pad, het zware werk aan de thuishulp overlaten en tot slot een kopje koffie drinken op uw favoriete plek. Eenmaal thuisgekomen zorgen wij ervoor dat de boodschappen worden uitgepakt. Heeft u nog een wasje dat opgehangen moet worden? Ook dat doet onze thuishulp graag voor u. Boodschappen doen, samen koken en eten is ook een veelvoorkomende combinatie.

Van welke optie maakt u het liefst gebruik?

 

200814-Senior Sevice website_DSA0083.jpg
Dick de Wit, coördinator van regio Utrecht

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u graag een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek? Neem dan gerust contact met mij op.