Terug naar overzicht
03 dec

Mantelzorg

De mooiste vooruitzichten na corona

Kroelen

Afgelopen week kwam minister Hugo de Jonge naar buiten met het nieuws over de start van een corona -vaccinatie. ''Als alles meezit, worden begin januari in Nederland de eerste mensen ingeënt tegen het coronavirus''.  Het vooruitzicht van een dagelijks leven zonder coronamaatregelen komt daarmee steeds dichterbij. Wat zijn zoal de vooruitzichten om naar uit te kijken?  Wij hebben er voor u een aantal op een rijtje gezet. Waar verlangt u het meeste naar?

1. Fysiek contact: een warme knuffel!

Mantelzorg is niet hetzelfde zonder een warme knuffel, een troostende hand of een arm om u heen. Bijna een jaar lang is lichamelijk contact een risico geweest en werd dit zoveel mogelijk vermeden.  Zodra we allemaal goed beschermd zijn, kunnen we elkaar weer begroeten met een knuffel of een vriendelijke handdruk in plaats van met de ellenboog. 

 

Kroelen

 

2. Geen dilemma's meer

We zijn waarschijnlijk nog nooit zo waakzaam en voorzichtig geweest als samenleving als in 2020. Het risico om het virus te krijgen of te verspreiden is voor iedereen een zware last op de schouders geweest. Gaat u naar de supermarkt of laat uw uw boodschappen bezorgen? Reist u met het OV of neemt u de fiets? Gaat u op bezoek bij uw vader of moeder of blijft u toch maar thuis? Dagelijks stonden we voor verschillende dilemma's maar dat is straks, na corona, verleden tijd. 

3. Sociale contact en gezellige activiteiten

Gaan en staan waar u maar wilt en vooral met wie u dat wilt. Corona heeft ons één belangrijke les geleerd: Sociaal contact is het allerbelangrijkst om gelukkig te zijn. Zo kunt u straks weer bij elkaar op de koffie, verjaardagen van familie en vrienden bezoeken, borrelen met collega's of bijpraten tijdens een van uw favoriete hobby's of (sport)activiteiten. 

 

AdobeStock_249279560

 

4. Horeca

Uit eten gaan in uw favoriete restaurant, eetcafé of lunchroom is een mooi vooruitzicht. Want genieten van een maaltijd in een gezellige omgeving, daar kan immers niets tegenop. Zo bent u weer even ouderwets 'onder de mensen' en kunt u ontspannen een gezellige avond tegemoet gaan onder het gezelschap van uw naaste(n). 

5. Reizen

Of u nu een middag de deur uit gaat, het museum of een evenement bezoekt of op vakantie gaat naar Zuid-Europa; iedereen heeft behoefte om weer vrij te kunnen reizen. Zodra de mogelijkheid er weer is om dit te doen, kunt u er samen op uit met uw naaste(n). Het dragen van een mondkapje zal dan niet meer nodig zijn en dat is voor velen een opluchting. 

 

senioren op scooter

 

6. Winkelen

Tijdens de coronacrisis werd men geadviseerd om met slechts 1 persoon een winkel te bezoeken. Een gezellig middagje shoppen of gezamenlijk de weekboodschappen doen zat er dus niet in.  Na corona kunt u weer gerust uw favoriete winkel bezoeken. Zonder hierbij eerst in een wachtrij te moeten staan, uw winkelmandje volledig te moeten ontsmetten of bij iedere winkel uw handen te desinfecteren. Zo bespaart u weer tijd om samen met uw naasten te genieten van een ontspannen middag buiten de deur. 

Dick de Wit, coördinator van regio Utrecht

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u graag een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek? Neem dan gerust contact met mij op.